TOP

Nieuwe eigenaar wil met Shoeby de grens over

Investeringsfonds Bencis Capital is de nieuwe eigenaar van winkelformules Shoeby en Lake Side. In ruil voor een meerderheidsaandeel wil Bencis de sprong van de ketens naar het buitenland bekostigen.

“We hebben zeer ambitieuze plannen: dit jaar moeten er 35 tot 40 winkels bij komen”, vertelt John van Deursen aan het Financieele Dagblad. Van Deursen is oprichter van de Shoeby-keten en leidt Van Deursen Group in Rosmalen, die de winkelformules exploiteert. Ook in de jaren erna zal de ketens volgens hem met ‘een behoorlijk percentage’ blijven groeien.

Groei
De groeiplannen zijn zowel voor winkels in Nederland als in het buitenland. In welke buitenlandse landen Van Deursen nieuwe filialen gaat openen is niet bekend. Momenteel heeft de keten vijf winkels in België en één in Duitsland. In Nederland zijn er inmiddels ruim tweehonderd Shoeby-filialen en 70 jeanswinkel van Lake Side te vinden.

Bedrag
Over de exacte grootte van het aandeel en wat Bencis er precies voor betaald heeft wil van Deursen niet aan de krant kwijt. Hij laat alleen weten dat Bencis niet voor honderd procent participeert in de onderneming.

Bencis Capital
Naast Shoeby en Lake Side heeft investeringsfonds Bencis Capital momenteel ook aandelen in Aktiesport, Perry Sport en in de kledingbedrijven Bremtex, Teidem en Jomo. Deze ondernemingen zijn al actief in Nederland, België en Duitsland. Het ligt voor de hand dat Van Deursen met Shoeby en Lake Side in deze landen verder wil uitbreiden.