TOP

Nieuwe duurzame wassing bij Angels Jeans: Knot-Wash

Naast de productthema's denim, casual en sport is duurzaamheid het belangrijkst in de collectie van Angels Jeans voor de lente en zomer van 2021.

Duurzaamheid zien we terug in de productie van de broeken die al ruim vier decennia in Europa worden gemaakt en ook de stoffen zijn Europees. De producenten zijn BSCI gecertificeerd en voldoen daarmee aan de sociale standaarden. De stoffen worden geleverd door bedrijven die zich hebben aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI), een programma dat streeft naar een duurzame productie van katoen.

Nieuw is het gebruik van Knot-Wash, een wassing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van puimstenen, maar van ‘Knots’ van gerecycled plastic. Hiermee wordt per wassing vijftig procent water bespaard en het energieverbruik is eveneens minder. In de nieuwe West Coast Denim, wordt zowel gerecycled polyester (rPET) als hergebruikt katoen gebruikt waarvan vervolgens een nieuwe polyestervezel wordt gesponnen.

In de Angels Denim variëren wassingen van clean tot destroyed, de kwaliteiten van superstretch tot stabiel. Opnieuw aanwezig is de One Size Fits All  Angels (OSFAA) die elke vrouw met de maat 36 tot 44 perfect past. Nieuw zijn twee nieuwe modellen in de nieuwe, zeer elastische kwaliteit Authentic met een overtuigende jeans optiek. Passend bij de sportieve denim look brengt Angels Casual ook katoen met een jeans uitstraling.

Info: www.angelsbenelux.com, 085-9024200