TOP

Mac Jeans focust op duurzaamheid

Mac Jeans: een nieuwe collectie met de focus op duurzaamheid, nieuwe materialen en een nieuwe homewear collectie voor de thuiswerkers.

Duurzaamheid

Broeken moeten lang meegaan en de focus moet liggen op waarden en vakmanschap. Consumenten willen duurzaamheid, van sourcing tot levering. Sinds januari 2020 gebruikt Mac alleen nog duurzame katoen: BCI-sourced of gerecycled katoen, biologisch katoen of katoen uit gelijkwaardige bronnen. De meeste denims bevatten ook gerecycled polyester en hergebruikt katoen. Nieuwe materialen zijn de MAC hennep denim met een hennepgehalte van 20% en Tencel denim met lyocell, een cellulosevezel die bij uitstek geschikt is voor zomermaterialen. Daarnaast lanceert de broekspecialist een GOTS-gecertificeerde terra denim die geverfd is met natuurlijke kleurstoffen zoals klei, plus de biologische stretch denim, die naast biologisch katoen het Japanse ROICA garen bevat, een composteerbaar materiaal.

Home office wardrobe / new homewear

de focus ligt nog meer op comfort en welzijn. Iemands garderobe moet ook geschikt zijn voor het kantoor aan huis – chic en tegelijkertijd comfortabel. Deze multifunctionele categorie zal in de toekomst meer in trek zijn. Mac voldoet aan deze eisen met materialen die 100% elastisch zijn, zoals Dream Denim en vele jersey stoffen.

Relectie en zingeving

Consumenten zijn onzeker en onthouden zich dus van ‘onnodige consumptie’. In deze tijd moet mode een gevoel van doel bieden, tegemoet komen aan de behoeften van de klanten en hen aanmoedigen om niet te stoppen met genieten van mode.

Informatie: www.mac-jeans.nl, 073-5111120