TOP

Nieuwe collectie Daryl van Wouw enthousiast ontvangen op Amsterdam Fashion Week

Donderdagavond showde Daryl van Wouw zijn lente-/zomercollectie 2010 off-schedule in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Voor zijn 'Hypercube'-collectie werkte hij samen met Levi's.

Een bomvolle zaal was donderdagavond ontzettend enthousiast over de nieuwe collectie van Daryl van Wouw, die vooral gekenmerkt werd door twee elementen: jeans en jersey. Daryl’s moeder keek front row met een trotse glimlach toe en verschillende BN’ers als Bastiaan van Schaik, Arie Boomsma en Sebastiaan Labrie feliciteerden Daryl enthousiast met een geslaagde collectie.

Levi’s 501
Daryl van Wouw draagt zelf het liefste Levi’s 501 en wordt dan ook vaak gespot in deze klassieker van Levi’s. Daarom heeft het jeansmerk de ontwerper benaderd om in zijn nieuwe collectie zijn interpretatie aan de Levi’s 501 for women te geven, met behoud van de karakteristieke Levi’s kenmerken.

Hypercube
Voor deze nieuwste collectie ‘Hypercube’ heeft Daryl van Wouw gewerkt met dimensies, ge├»nspireerd door het spelbord. Een spelbord is natuurlijk plat, maar niet als je er speelstukken op plaatst, dan krijg je verschillende lijnen en dimensies. Deze inspiratie was duidelijk terug te zien in de collectie door gevlochten sjaals, maar ook gevlochten repen stof in de truien en jurkjes, die zorgden voor verschillende kubusachtige, lagen.

Kleur
De basiskleuren van de collectie waren zwart en grijs, met fluorescerende accenten als fuchsia, lime en turqouise. Natuurlijk werkte van Wouw ook weer met stoere prints die in al zijn collecties terug komen. Nog een opvallend detail waren de repen stof aan verschillende kledingstukken die een Pocahontas-gevoel gaven.

Rode draad
Qua stoffen werkte de ontwerper vooral met jersey, in de vorm van truien, shawls, leggings en de bekende sweaterdress, leer en jeans in de vorm van de Levi’s 501. De samenwerking met Levi’s was subtiel in de collectie verwerkt en sloot goed aan bij de andere kledingstukken, de modellen showden op de catwalk opengewerkte Levi’s die bijna het effect van netkousen hadden en jasjes gemaakt van spijkerbroeken, in zowel denim als fluorescerend groen. Kortom: weer een bijzondere streetwear collectie van Daryl van Wouw.

Benelux Next Top Model
Na afloop van de show vroeg Daphne Deckers het publiek nog om een extra kwartiertje, zij en haar collega’s waren namelijk aanwezig voor de eerste opnames van Benelux Next Topmodel. De deelneemsters aan het programma liepen in dat kwartier, onder toeziend oog van de jury, hun eerste show in shirtjes van Daryl van Wouw.

Bekijk hier de show van Daryl van Wouw