TOP

Nieuwe collab: Vans x Opening Ceremony

Vans en het Amerikaanse modelabel Opening Ceremony brengen samen een capsulecollectie op de markt met daarin onder meer twee herinterpretaties van het tijdloze model van de skateschoen. De lancering vindt deze maand plaats.

Vans en Opening Ceremony werken al sinds 2014 samen op creatief gebied. “Vans is al heel lang een creatieve partner van ons en dit seizoen werken we samen aan hun iconische print”, zegt creatief directeur Humberto Leon die in 2002 samen met Carol Lim het label oprichtte. Leon en Lim, beiden zelf gerenommeerde ontwerpers, hebben voor de twee herinterpretaties van Vans inspiratie gehaald uit het kenmerkende dambordpatroon.

Slangen

Het resultaat zijn abstracte slangen- en luipaardpatronen op zowel de kleding als de schoenen. Met als canvas de originele bootschoen van Vans, de Authentic, heeft Opening Ceremony een veelzijdig herhalingspatroon gecreëerd dat de positieve en negatieve ruimte benadrukt en harmonie vindt tussen de motieven van de slang en het luipaard op het bovenwerk en de zool van elke schoen. Het luipaardpatroon is geprint op onder meer het jack, de broek en de bijpassende tas. Ook in de collectie: een paar ochideekleurige en bajablauwe schoenen met een gewatteerde voering en stiksels aan de zijkant. Iedere schoen is afgewerkt met een geweven Opening Ceremony-patch op de hiel. De Vans x Opening Ceremony-collectie is vanaf 19 februari wereldwijd verkrijgbaar.