TOP

Nieuwe CEO VanHaren, arbeidsmarkt nog krapper en TOMS subsidieert mentale gezondheidszorg

VanHaren krijgt een nieuwe CEO, schoenen- en lifestylemerk VanHaren doneert aan organisaties die zich inzetten voor de mentale gezondheidszorg en in Brussel vind je vanaf juni alles over 200 jaar kindermode. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 17 mei.

Krein Bons stopt als CEO Van Haren

Krein Bons neemt op 1 juli afscheid als CEO van schoenenketen vanHaren, meldt Retailtrends. Han Sterk volgt hem op. Bons begon in 1996 als directeur bij vanHaren. Volgens hem is het na 26 jaar tijd om de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuwe generatie. “Een generatie die de legacy en de missie op eigen wijze zal voortzetten zonder de waarden, die binnen vanHaren sterk verankerd zijn, uit het oog te verliezen.” Bons’ opvolger Han Sterk begon in 2020 bij vanHaren. Eerder bekleedde hij functies bij Hugo Boss en Only for Men. Samen met CFO Robert Vos, die al twintig jaar bij de schoenenretailer werkt, vormt hij straks de directie.

Toms doneert derde van de winst aan mentale gezondheidszorg

Schoenen- en lifestylemerk Toms wil 50 miljoen levens helpen door ze toegang te geven tot mentale gezondheidszorg, dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. Toms is van plan om een derde van de winst te doneren in de vorm van subsidies aan organisaties die zich inzetten voor de mentale gezondheidszorg. Dit betreft organisaties zoals Brave Trails, Homeboy Industries, The Dinner Party. Toms geeft in het persbericht aan nauw samen te werken met hun partners om te begrijpen hoe de fondsen helpen om hun missie te bevorderen en welke impact hun subsidie heeft.

Beeld: Toms

Arbeidsmarkt nog krapper in eerste kwartaal

De spanning op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van 2022 verder toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe cijfers. Stonden er in het laatste kwartaal van 2021 nog 106 vacatures tegenover elke 100 werklozen, een kwartaal later is dat opgelopen tot 133 per 100. De toegenomen krapte is het resultaat van een aanhoudende groei van het aantal vacatures (met 59.000) en een verdere daling van het aantal werklozen (met 32.000). Het aantal banen nam toe met 127.000 naar een recordhoogte van ruim 11 miljoen. Eind maart stonden er 451.000 vacatures open, 59.000 meer dan aan het einde van het vierde kwartaal. Hiermee is de toename sterker dan in de twee kwartalen ervoor, en wordt het record van het vorige kwartaal (392.000) overtroffen. Net als in voorgaande kwartalen stonden de meeste vacatures open in de handel (90.000), de zakelijke dienstverlening (74.000) en de zorg (61.000). Gezamenlijk zijn deze drie bedrijfstakken goed voor de helft van alle openstaande vacatures.

200 jaar kindermode in het Mode & Kant Museum

Van 8 juli 2022 tot 5 maart 2023 is de tentoonstelling Kidorama – 200 jaar kindermode te zien in het Mode & Kant Museum in Brussel. Via een thematisch en chronologisch parcours stelt Kidorama vragen over de huidige mode voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Verschillende thema’s behandelen het eigen karakter van deze mode en haar evolutie van 1820 tot 2020. Van de nabootsing van de mode voor volwassenen, modellen speciaal ontworpen voor kinderen, tot de groeiende belangstelling van de luxe-industrie. De tentoonstelling neemt ook sociale kwesties onder de loep, zoals de verantwoordelijkheidszin in de mode-industrie of de constructie van gender en de ontwikkeling van gemengde of unisexmode. Via mode vertelt Kidorama het verhaal van de plaats van het kind en de ontwikkeling van zijn individualiteit.

Beeld: Mode en Kant Museum, credits Emmanuel Laurent

State of Fashion Biennale 2022: aandacht voor moderelaties

Op 3 juni 2022 opent de tweede editie van de State of Fashion Biënnale in Arnhem voor het publiek. Met het thema Ways of Caring vraagt ​​State of Fashion Biennale 2022 aandacht voor het herstel van verbroken verbindingen en verstoorde relaties in de modewereld. De verbroken relatie tussen de productie van mode en de drager wordt hersteld binnen zeven programmaonderdelen, waarbij de makers, de reparateurs en hun werkwijze centraal staan. Deze editie van State of Fashion Biennale telt 72 ontwerpers, 85 activiteiten en zeven programmaonderdelen op zes locaties.

Beeld: Kidorama – 200 jaar kindermode, Mode & Kant Museum