TOP

Binnenkijken bij Xandres in Antwerpen: winkel van de toekomst

Xandres ziet de nieuwste winkel in Antwerpen als winkel van de toekomst. Een vrouwelijk interieur vol ronde vormen en lichten kleuren wordt gecombineerd met de nieuwste technologische snufjes.

De nieuwste winkel van het Belgische modemerk Xandres opende in maart in de Huidevettersstraat in Antwerpen en dient als paradepaardje van het vrouwenmodemerk. In deze flagshipstore presenteert het merk naar eigen zeggen de winkel van de toekomst waarin shoppen een extra dimensie krijgt, dankzij een combinatie van technologische snufjes en een persoonlijke aanpak. Met behulp van de app kan de consument een paslijst samenstellen en de kledingstukken door een winkelmedewerker naar de paskamer laten brengen. Je vindt op verschillende plekken in de winkel digitale schermen en kiosken bij de pashokjes waarmee in de webshop besteld kan worden wanneer een artikel niet meer op voorraad is in de winkel.

Ronde vormen

De winkel heeft een luxueuze en vrouwelijke uitstraling, waarbij ronde vormen worden gecombineerd met een houten visgraatvloer en lichte kleuren. Lange transparante gordijnen worden gebruikt om verschillende ruimtes in de winkel af te bakenen. Ronde vormen komen overal terug, van de toonbank en de paskamer tot de kledingrekken en de gordijnrails. Het zachte en het vrouwelijke is een mooi contrast met de strakke zwarte kozijnen in de voorgevel en de grote beeldschermen in de winkel.

Inclusieve strategie

De nieuwe winkel in Antwerpen is tevens de eerste uiting van de nieuwe strategie van de retailer, met de nieuwe slogan ‘We zijn allemaal Xandres’. Dit is dan ook een inclusieve strategie waarbij het merk geen onderscheid maakt op basis van leeftijd of maat. Zo gaat het plussize merk Xandres Gold op in de collectie van Xandres, die voortaan van maat 34 tot maat 56 loopt. Xandres wil het verhaal vertellen van elke vrouw en de essentie van de nieuwe winkel is dan ook dat iedereen zich er thuis voelt. In de winkel is de nieuwste Iconic-lijn van Xandres gelanceerd. Dit is een high-end capsulecollectie van twaalf items met een Xandres-signatuur: elegant, tijdloos en eenvoudig, zonder felle kleuren en hysterische prints. Het zijn kwalitatieve statementpieces als de trenchcoat, een witte blouse en een slipdress.

Geschiedenis

Xandres komt voort uit het broekenmerk Andres dat in 1968 werd opgericht door de Belgische werkkledingproducent Andries & Co. Vanaf 1974 brengt het merk een totaalcollectie en in 1997 wordt de naam veranderd in Xandres. In 2003 wordt Xandres xline gelanceerd voor vrouwen met een maatje meer, later omgedoopt in Xandres Gold. In 2019 breidt het merk uit naar Nederland en opent een eigen showroom in Naarden-Vesting. Al snel daarna volgt de eerste pilotstore in Den Bosch.