TOP

Nieuwe beurs Plein 13 in World Fashion Centre

Er is nog hoop voor de ruim 100 standhouders van de beurs Showroom, die na vier edities op houdt te bestaan. Het World Fashion Centre springt in het ontstane gat en lanceert op 25 en 26 januari de beurs Plein 13. Ook zullen de showrooms in het inkoopcentrum dan geopend zijn.

Het World Fashion Centre heeft het initiatief voor Plein 13 genomen in samenwerking met Wout Duyts van de huurdersvereniging, Hans Gaillard van de Forum Group en Simon Dollee van Eagle Fashion. WFC-directeur Edwin Denekamp geeft aan dat het stopzetten van Showroom niet de aanleiding was voor het nieuwe event, al is het daardoor wel in een stroomversnelling gekomen. “We waren al langer in overleg met de huurdersvereniging en showroomhouders over een openstelling van het centrum, met daaraan gekoppeld een beurs en modeshows. Wel hebben we nu alle exposanten van Showroom benaderd om deel te nemen aan de beurs.”

Volgens Denekamp is Plein 13 niet te vergelijken met de beurs Label Expo, dat na enkele seizoenen werd stopgezet vanwege tegenvallende bezoekerscijfers. “Label Expo was voornamelijk een beurs op initiatief van de directie van het World Fashion Centre en de openstelling van de showrooms was van ondergeschikt belang. Showroomhouders moesten zelfs op de beurs gaan staan als ze mee wilden doen. Dit keer is het andersom. Sowieso is dit event ontstaan op initiatief van de markt. Je kunt het vergelijken met Just Kidz, dat we ook hebben neergezet nadat No Kidding op hield te bestaan en partijen bij ons aanklopten voor de mogelijkheid tot een vervolg. Bij Plein 13 is de openstelling van de showrooms heel belangrijk. Daar wordt een beurs aan gekoppeld voor de merken die geen showroom hebben. Dat alles wordt aangevuld met modeshows. We willen dat het hele centrum twee dagen lang een feestje wordt.”

Volgens Denekamp zijn de eerste reacties op het nieuwe initiatief enthousiast. Over een maand wordt bekeken of er voldoende aanmeldingen zijn om de beurs te laten doorgaan. Maar Plein 13 komt er hoe dan ook, want de openstelling van de showrooms en de modeshows (van oa. Bandolera en Anna Scott) staan vast.

Deze week gaat de website online met de eerste namen van de deelnemers.