TOP

Nieuw: T-shirts voor mannen met ‘bierbuik’

Er komen steeds merken op de markt die zich specialiseren in een bepaalde pasvorm. Zo komt het nieuwe merk Alca Fashion met T-shirts speciaal voor mannen met een buik.

Alca Fashion heeft een webshop in het leven geroepen waarop mannen met een ‘buikmaatje meer’ een passend T-shirt kunnen bestellen. Mannen meten hiervoor een buikomtrek op en kunnen in een tabel aflezen welke maat ze moeten bestellen. 

Te zwaar 

Volgens initiatiefnemer Jaap Krijgsman houden veel T-shirt-merken geen rekening met de buikomvang van de man, waardoor shirts gaan slobberen bij de schouders en hals.

De T-shirts van Alca Fashion zijn zodanig ontworpen dat ze bij de borst en schouders goed aansluiten. De pasvorm is tot stand gekomen nadat mannen met verschillende maten model hebben gestaan voor het merk.

Krijgsman: “Uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu komt naar voren dat 60 procent van de Nederlandse mannen tussen 30 en 70 jaar te zwaar is. Dit onderzoek geeft tevens aan dat steeds meer mensen een grote buikomtrek hebben.”

De T-shirts van Alca Fashion worden volgens het persbericht onder duurzame omstandigheden geproduceerd in Tunesië. Verder is het model geregistreerd bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO).