TOP

Nieuw jeansmerk: Eden Schwartz

Het nieuwe Nederlandse jeansmerk Eden Schwartz komt vanaf zomer 2013 in de winkels te liggen. Oprichter Jan Willem Struiksma vertelt over zijn label.

Vier jaar geleden liet Jan Willem Struiksma de financiële sector voor wat hij was, om zich te storten op het creëren van een nieuw denimlabel.  Daarbij had hij een missie: jeans ontwikkelen met de perfecte fit en de mooiste wassingen.

Kwaliteit
Eden Schwartz wil spijkerbroeken produceren die op de lange termijn hun kwaliteit behouden. “Bij veel jeans is de mooie fit vaak na een paar keer wassen weg. Dat willen wij niet”, aldus Struiksma. “Je moet ook niet constant je broek omhoog moeten hijsen, omdat hij niet meer zit zoals je hem kocht. Wij testen onze jeans daarom uitgebreid, zodat we zeker weten dat de fit blijft zoals hij hoort.” Naast de fit zijn ook de wassingen bij Eden Schwartz een prioriteit. “We experimenteren met nieuwe methodes en materialen om de mooiste en unieke wassingen te krijgen.”

Toekomst
Momenteel zijn er tien winkels in Nederland die de eerste collectie van het label gaan verkopen. Maar Jan Willem Struiksma heeft grote plannen. “Hoewel onze eerste collectie nog niet eens in de winkels ligt, hebben we al modellen klaar liggen voor de volgende seizoenen. Ook liggen er al samples klaar van herenbroeken, daar gaan we ons in de toekomst ook op richten. We werken graag vooruit, zodat wel alle wassingen ook goed kunnen testen.” In die volgende collecties zitten niet alleen nieuwe wassingen, maar breidt het aantal modellen ook uit.

Klant
Het label richt zich op vrouwen die aandacht besteden aan hun uiterlijk en houden van mooie wassingen. Ook dames met oog voor detail kunnen terecht bij Eden Schwartz. Zo is de knoop voorzien van een leeuwenkop, een knipoog naar Dutch design. De broeken hebben een luxe uitstraling en kunnen volgens het merk met trots gedragen worden. “Te veel vrouwen kopen slecht zittende broeken. Als ze wat meer investeren, hebben ze veel mooiere jeans die ze bovendien langer kunnen dragen.”

Informatie
De jeans van Eden Schwartz liggen vanaf het voorjaar van 2013 in de winkels. De prijzen van de broeken variëren van 119,95 tot 179,95 euro en daarmee zit het merk in het midden-hoog segment. De marge voor de winkelier ligt op 2.6.  

Meer informatie: 0621513107