TOP

Inkooptip: rugzakken van Patagonia & Fjällräven

Lopend door de stad, op de fiets of naar het werk. Anno nu onderstreept menig Nederlander zijn of haar look met een bijpassende trendy rugzak. Outdoor merken Patagonia en Fjällräven spelen hier handig op in en introduceren dit najaar nieuwe modellen en kleuren.

De stevige en duurzame Black Hole Duffel is volgens Patagonia door ondernemers en consumenten goed ontvangen. Het merk voegt daarom twee nieuwe opties toe aan de tassencollectie: de Black Hole Pack en Black Hole Messenger. De Black Hole Pack is een stevige rugzak met een ruim vak om al je spullen en laptop mee te nemen en te beschermen. De Black Hole Messenger is een duurzame schoudertas speciaal gemaakt voor dagelijks vervoer van je laptop en andere spullen.

Patagonia details
Naast de uitbreiding van de Black Hole collectie wordt de klassieker Black Hole Duffel uitgebracht in twee nieuwe kleuren: Rubelite Pink (60L) en Paintbrush Red (45L en 90L). Alle tassen in de Black Hole lijn hebben waterdichte naden en zijn voorzien van een waterafstotende laag dat volgens Patagonia zelfs na jaren intensief gebruik al het water buiten houdt.

Kleurexplosie
De zware schoudertassen van scholieren spoorde de Zweed Åke Nordin (oprichter van het merk Fjällräven) aan om in 1978 in samenwerking met het ‘Svenska Scoutförbundet’ de rugzak genaamd ‘Kånken’ te ontwikkelen. De lichtgewicht rugzak bood soelaas en werd een wereldhit. Sindsdien zijn er meer dan drie miljoen van verkocht. Dit najaar kunnen consumenten kiezen uit maar liefst 27 kleuren zodat deze rugzak goed te combineren is met elke outfit.

Fjällräven details
De robuuste rugzak is gemaakt van Vinylon F: een waterafstotend, licht en duurzaam materiaal. De Fjällräven Kånken is voorzien van een groot hoofdvak met grote openingen, twee zijzakken, een zak met rits aan de voorkant, handgrepen bovenaan, smalle, soepele schouderriemen en een zithoes in de zak achteraan. Het logo doet tevens dienst als reflector.