TOP

Nieuw in Nederland: Haikure

Haikure is een voor Nederland nieuw jeansmerk uit Italië, dat premium ecojeans maakt. Innovatief is de QR-code bij elk product waarmee met een smartphone de geschiedenis van het artikel is te achterhalen.

Haikure komt uit de koker van de Italiaanse jeansproducent CS Jeans, dat het jeansmerk in de zomer van 2010 lanceerde. Vanaf najaar 2011 is het ook in Nederland te koop. De collectie van Haikure is een mix van fashion en duurzaamheid en bestaat naast jeans ook uit bovenstukken. De verkoopprijzen van jeans liggen tussen 149 en 249 euro.

Natuurlijk 

Haikure is aangesloten bij Made-By, een samenwerkingsverband van kledingmerken gericht op verduurzaming van de productieketen. Er worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt (organisch katoen, hennep, tencel) en in het productieproces wordt het milieu zo min mogelijk belast. Zo worden in het wasproces van de organic jeans alleen natuurlijke middelen gebruikt.

QR-code

Made-By begeleidt en controleert het productieproces. Innovatief is de QR-code bij ieder kledingstuk. Door deze te scannen met een smartphone is de volledige levensloop van het product te controleren. Daarin staat bijvoorbeeld welke materialen gebruikt zijn en waar en hoe het artikel is geproduceerd. Overigens ontdekken meer modemerken de QR-code. Brunotti levert deze winter bijvoorbeeld een QR-code bij zijn skijassen, waarmee de technische uitleg van de jacks is op te vragen.