TOP

Nieuw Deens designlabel: Designersmarket

Ook in Denemarken doen ze hun uiterste best om opkomende ontwerpers commerciële kansen te geven. Tijdens de Deense beurzen hoorden we van een nieuw designconcept dat binnenkort wordt gelanceerd.

Designersmarket is een nieuw Deens designerlabel gericht op de internationale markt, waarbij meerdere designers voor hetzelfde nieuwe label onwerpen. Gevestigde en opkomende designers maken collecties onder eigen naam als sublabel onder de paraplu Designersmarket. Een vergelijkbaar concept lanceerde Just B. vorig jaar in Nederland, waarbij Nederlandse ontwerpers een lijn ontwierpen voor het merk.

De ontwerpers krijgen onder Designersmarket de volledige vrijheid om een volledige collectie te maken zonder dat ze zich bezig hoeven houden met productie, verkoop, distributie en administratie want de organisatie van Designersmarket neemt die taken op zich.

Het merk lanceert via locale agenten de eerste collectie voor winter 2009 in tien landen. De eerste designer die voor het concept gaat werken in Naja Lauf. Deze Deense ontwerpster heeft haar sporen al ruimschoots verdiend in zowel het hoog modische als het commerciële segment. Lauf zal een belangrijke rol spelen in het kiezen van de toekomstige designers voor de zomercollectie van 2010.

De Nederlandse agent voor Designersmarket is Marlene Schröder van Vision on Fashion.