TOP

Onderzoek: Nederlandse vrouw draagt onfrisse beha

Nederlandse vrouwen nemen het niet zo nauw met de frisheid van hun lingerie. Uit Gfk-panelonderzoek in opdracht van Textilia blijkt dat slechts 9% van de Nederlandse vrouwen vanaf 13 jaar elke dag een schone beha aantrekt.

59% van de vrouwen draagt dit onderkledingstuk twee tot drie dagen. Onder zestigers bedraagt dit percentage zelfs 66%.

18% van de vrouwen doet maar liefst vier tot vijf dagen met een beha voordat deze in de wasmand belandt. Onder twintigers is dit met 24% bovengemiddeld.

Onfrisse tieners

4% van de vrouwen neemt het zeker niet nauw met de frisheid van haar lingerie en draagt haar beha langer dan een week. Dit komt met 14% vooral voor onder tieners.

Onder vijftigers wordt de hygiëne relatief het meest strikt genomen. 13% trekt elke dag een schone aan.

Hoe slimmer, hoe viezer

De hoogte van de opleiding is wel van invloed. Van de hoger opgeleiden doet 40% vier dagen of langer met hun beha, tegen 23% van de lager opgeleiden. Tweederde van hen vindt 2 tot 3 dagen doordragen acceptabel en 13% pakt elke dag een schone uit de la.

Regionale verschillen zijn verwaasloosbaar. In de Randstad wonen dus niet per se viezere types dan elders of omgekeerd. Hetzelfde beeld vertoont de hoogte van het maandinkomen. Arm of rijk: de wasmachine draait er niet vaker van.