TOP

Nicowa vraagt surséance aan

Damesmodemerk Nicowa heeft surséance van betaling aangevraagd. De banken hebben geen krediet meer voor de productie ter beschikking gesteld. Dit verklaart directeur Nikolaus Meyden op twnetwork.

“Ik heb het afgelopen vrijdag gehoord”, zegt Heleen Radder, de agent van Nicowa in Nederland. Radder is al twintig jaar agent van het Duitse merk. “Tweeënhalf jaar geleden is het familiebedrijf Nicowa in handen gekomen van een investeringsmaatschappij en daar was ik persoonlijk helemaal niet blij mee.” De geruchten van een surséance deden al een tijdje de ronde, maar Radder kreeg te horen dat er gesprekken zouden zijn met een nieuwe partij. “Ik heb geen idee wat er nu gaat gebeuren of wat ik mijn klanten moet vertellen. Ik heb een prachtige tussencollectie ontvangen en heb de opdracht gekregen deze gewoon te verkopen”, aldus Radder. Volgens directeur Nikolaus Meyden zullen er binnenkort gesprekken met investeerders plaatsvinden om een doorstart van het damesmodemerk mogelijk te maken.

Nicowa werd in 1980 gelanceerd door Nicoline en Walter Prahl. Het echtpaar trok zich in 2006 helemaal terug uit het bedrijf.