TOP

Nico van Offeren geeft uitleg over overstap

Voor het eerst sinds zijn spraakmakende overstap van Intres naar Masaï, september vorig jaar, geeft Nico van Offeren in het komende nummer van Sportcult tekst en uitleg.

“Ik heb in mijn carrière al vaker moves gemaakt die in de ogen van iemand anders onverwacht waren”, zegt hij met een glimlach. “Als je zoals ik, net de vijftig bent gepasseerd, kom je op een punt dat je je af gaat vragen welk werk je tot je pensioen wilt gaan doen. Iets waarin je zowel plezier als een uitdaging kunt vinden.”

Dat plezier vindt hij nu bij MBT-shoes. Van Offeren praat met respect over zijn oude werkgever. Maar hij zocht niet voor niets iets anders. “Als directeur van Intersport werk je met de beste ondernemers van Nederland. Van de ene kant is dat geweldig. Maar aan de andere kant zijn dat ook mensen die soms, hoe zeg ik het netjes, pretenties hebben. Dat was soms best lastig en bijzonder inspannend.”

Daarnaast noemt hij een andere reden die van invloed is geweest. De discussie over de vraag of Intersport als een meer uniforme keten verder moet gaan. “Intersport staat op een tweesprong. Of een echte franchiseonderneming worden die financieel volledig transparant is. Of doorgaan op de manier waarop ze nu bezig zijn, als inkoopcombinatie.” Het is duidelijk waar Van Offerens voorkeur ligt: bij dat eerste. “Franchisen is geen vies woord, zoals sommigen denken.”

Het gehele interview is te lezen in de komende editie van Sportcult.