TOP

New Look vertrekt uit Nederland

Vanaf eind september is New Look definitief weg uit Nederland: de 12 concessies in de V&D warenhuizen zijn dan dicht. De eigen winkel in Rotterdam sluit begin juni.

Het pr-bureau van New Look bevestigt aan Textilia dat het bedrijf vertrekt uit Nederland. Begin juni gaat de eigen winkel in Rotterdam dicht. De shop-in-shops in de V&D sluiten begin juni is de eigen winkel in Rotterdam gesloten en eind september zijn ook de 12 concessies in de V&D warenhuizen verdwenen. Tot die tijd blijven de winkels open. De webshop blijft wel producten versturen naar Nederland.

New Look vertrekt omdat het bedrijf zich wil focussen op de top vier internationale markten en daar hoort Nederland niet bij. De prioriteit van het bedrijf ligt op dit moment bij het ondersteunen van de medewerkers van de winkel en de concessies, aldus Guen de Mello van Press Only, het bureau dat de pr voor New Look in Nederland doet.

New Look kwam in 2009 naar Nederland: toen opende de keten het filiaal in Rotterdam. In 2010 opende de retailer de eerste shops in V&D. In die tijd kondigde de keten nog meer eigen winkels te willen openen, waaronder een filiaal in Amsterdam. De Britse fast-fashion keten heeft in het Verenigd Koninkrijk meer dan 200 winkels. In totaal heeft het bedrijf meer dan 800 winkels in 23 landen.