TOP

New Look verkocht voor 1,1 miljard euro

Britse modeketen New Look is verkocht aan een private equity firma. Het bedrijf heeft 780 miljoen pond (dat is 1,1 miljard euro) neergelegd voor de keten.

Brait, de private equity firma van Zuid-Afrikaanse miljardair Christo Wiese, heeft de Britse modeketen New Look gekocht voor 780 miljoen pond (dat is 1,1 miljard euro). De firma heeft nu 90 procent van de aandelen in handen. De overige 10 procent blijft in handen van de familie van de oprichter van New Look, Tom Singh. New Look is momenteel 1,9 miljard pond (2,6 miljard euro) waard.

Ceo Anders Kristiansen, financieel directeur Mike Iddon en commercieel directeur Roger Wightman blijven werken bij het bedrijf. Ook het huidige personeel mag blijven.
Kristiansen vertelde tegen het Britse modevakblad dat hij blij is met de overname: “Brait staat bekend als een bedrijf dat investeert voor de lange termijn. Zij geven ons het perfecte platform om door te gaan met onze strategie om New Look te laten groeien in het Verenigd Koninkrijk, Europa en China.”

Sinds februari hebben voormalige eigenaren Apax en Permira gepraat met mogelijke investeerders om het bedrijf te verkopen. Zo leek het er in april op dat de Chinese investeerder Fosun New Look zou overnemen.

In 2014 had New Look een omzet van 1.528,8 miljoen pond (2102 miljoen euro). De keten heeft wereldwijd meer dan 800 winkels in 23 landen. In Nederland zal New Look binnenkort niet meer te vinden zijn: vorige week kondigde het bedrijf aan te vertrekken uit ons land.