TOP

Netto-omzet Maxeda stijgt, omzet winkels daalt

Maxeda zag de netto-omzet over de afgelopen half jaar stijgen met 0,1 procent naar 1.563 miljoen euro. De omzet op basis van het gelijk aantal winkels zakte daarentegen met 1,9 procent.

Het concern achter de modebedrijven de Bijenkorf, V&D en Hunkemöller,

Maxeda Holding, zag zijn operationele EBITDA over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2009/2010 met 3,7 procent dalen in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Het resultaat kwam uit op 100 miljoen euro tegen 104 miljoen euro vorig jaar. De netto-omzet steeg met 0,1 procent tot 1.563 miljoen euro. De omzet op basis van een vergelijkbaar winkelbestand verminderde wel met 1,9 procent. Het aantal winkels is sinds juli 2008 met 4,3 procent toegenomen tot 1.383. Maxeda investeerde in de eerste zes maanden van dit jaar 34 miljoen in onder meer in 33 nieuwe winkels.

Fit for the Future
Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter Maxeda zegt over de behaalde resultaten: “Het verheugt mij dat Maxeda ondanks de lastige economische omstandigheden in staat is geweest door te gaan met het realiseren van de strategische doelstellingen dankzij de succesvolle uitvoering van het ‘Fit for the Future’-programma. Dit heeft de invloed van een verslechterende markt verminderd terwijl tevens de sterke markt- en financiële positie van Maxeda behouden bleef.

Vooruitzichten
Ronald van der Mark, CFO Maxeda zegt over 2010: “Wij verwachten dat de tweede helft van 2009 even moeilijk zal blijven. Wij zijn er echter van overtuigd dat Maxeda zich in een goede positie bevindt om deze uitdagingen in het tweede halfjaar aan te gaan en dat onze plannen, onze merken en onze mensen nog steeds de basis voor ons succes zullen blijven vormen.