TOP

Namen ontwerpers designhotel Modez bekend

De namen van de ontwerpers en vormgevers voor het mode- en designhotel Modez zijn bekend. Ruim dertig modeontwerpers en vormgevers verbinden hun naam aan een kamer en bedachten verrassende concepten die hun stijl karakteriseren.

In hotel Modez gaat het om zowel de esthetische waarde van mode als het informeren over het vak. Studio Piet Paris bedacht het hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de artdirection. Piet Paris: “Originaliteit staat voorop. En hoewel in dit hotel vol mode en design alle kamers verschillend zijn, voelt de bezoeker eenheid.”

QR-codes en handwerk
Handwerk, zoals borduren en breien, staat centraal in de ambachtskamers. Petra Vonk en Coppens Alberts tonen hier moderne versies van kant. De smartphone komt van pas in Antoine Peters’ kamer, waar QR-codes op de muur pikante plaatjes onthullen. De nachtelijke duisternis verlicht muren en gordijnen in de People of The Labyrints kamer. De ‘mannenkamer’ van Francisco van Benthum is uitgesproken stoer, terwijl de patronen van een jurk centraal staan bij Spijkers en Spijkers.

Schetsen en foto-stof
In zijn kamer maakt Piet Paris aan de hand van schetsen duidelijk hoe een mode-illustratie ontstaat. De allerkleinste ruimte in het modehotel – de lift – is vormgegeven door kunstenares Suze May Sho. Het fotogravenduo Freudenthal/Verhagen laat vervreemde foto-ontwerpen zien van Viktor & Rolf waarbij de stof uit de foto tevoorschijn lijkt te komen.

Ontwerpers
Andere ontwerpers die zijn verbonden aan de totstandkoming van dit hotel zijn Michael van der Ham, Sjaak Hullekes, Desiree Hammen, Martine van ‘t Hul, Humanoid, Carolien Evers, Bas Kosters, Klaartje Martens, Klaas Kuiken, Giene Steenman, Lenn Cox, Lenneke Wispelwey, Miya Kondo, Rick Tegelaar, Vlisco stoffen, Annelou en Joep van Griensven, Quinze & Milan, Paula Arntzen, Orson & Bodil, Antonia, Painted Series en Dieter Volkers.

Modekwartier
Hotel Modez opent in augustus haar deuren in het Arnhemse Modekwartier.