TOP

Umpalumpa bezoekt Peru Moda: dagboek van de zoektocht naar een producent

Elisa Huijsman van het Nederlandse kinderlabel Umpalumpa mocht op uitnodiging van Modint mee naar Peru, om precies te zijn mee naar de vakbeurs Peru Moda in de hoofdstad Lima. Op haar blog brengt Elisa verslag uit. Hier op bengels.nl alvast een impressie.

De voorbereiding: Peru Moda ik kom eraan

Koffers zijn gepakt, hotel is geboekt en de eerste afspraken zijn al gemaakt. En ik heb nog geen voet op Peruaanse bodem gezet. De Lonely Planet staat op mijn iPad en ik heb mijn bikini voor de zekerheid ook maar meegenomen. Het is in Lima zomer en 24 C. Niet slecht. http://umpalumpa.posterous.com/peru-moda-ik-kom-eraan

Dag 1: Negen miljoen mensen

Ik ben nog nooit in Latijns Amerika geweest, dus Peru is mijn vuurdoop. En aankomen in Lima is ook een echte vuurdoop. In Lima wonen ondertussen 9 miljoen mensen wat ontzettend veel verkeer met zich meebrengt. Al toeterend baant men zich een weg door de massa’s auto’s. Fietsers zie je bijna niet. Wel veel busjes volgepropt met mensen met bagage en kinderen op schoot…. http://umpalumpa.posterous.com/vuurdoop-impressie-van-lima

Dag 2: Fashion & trends

Op het Foro de Textil krijg ik de nieuwste ontwikkelingen te horen. Zara, H&M hebben net als in Europa webwinkels geopend. Natuurlijk doet dat wat met hun verkoopcijfers en met de rest van de Zuid-Amerikaanse modebranche…Een Japanse spreker vertelt over de metamorfose van kille metrostations tot ware shoppingcentra. Ook Han Bekke van Modint spreekt, maar hoe de dag begon (met champagne) en eindigde kun je lezen op mijn blog http://umpalumpa.posterous.com/dag-2-in-lima-fashion-trends

Dag 3: het Peru Modacircus is begonnen

Ik ben naar Peru Moda gekomen om twee redenen. Ten eerste om te kijken of de productie van de UmpaLumpa Poncho wellicht in Peru kan plaatsvinden en ten tweede om te kijken of er eventueel mooie baby-en kindermerken zijn die de moeite waard zijn om naar Europa te halen. Lees op mijn blog of me dat gelukt is… http://umpalumpa.posterous.com/dag-2-het-peru-modacircus-is-begonnen

Elisa Huijsman is te volgen op twitter via @UmpaNL