TOP

Musthave zomer 2014: de plooirok

Lidewij Edelkoort tipte hem al in haar trendlezing Gathering voor zomer 2015: de plooirok. Wie er vroeg bij wil zijn koopt hem nu nog snel in voor zomer 2014.

De plooirok is weer terug. Lidewij Edelkoort wijdde er in haar lezing Gathering voor zomer 2015 een volledig thema aan, dat volgens haar heel belangrijk wordt: Pleated. De plooirok is een item dat keurig en wild tegelijk is. De structuur zorgt voor beweging en elasticiteit, wat symbool staat voor de vrijheid die mensen zoeken binnen de heersende kaders. “We willen veel materiaal in een vrij strenge vorm brengen die toch soepel blijft. En zo vraagt ook de maatschappij om kaders waardoor meer ruimte ontstaat voor vrijheid”, zei Edelkoort.

Zomer 2014

Op de catwalks voor zomer 2014 leefden verschillende ontwerpers zich al uit met plooien en plissés. En ook op de beurzen lieten merken hun varianten al zien in de collecties voor zomer 2014. Voor korte jurkjes of lange rokken, in uni of met print, met kleine plooien op fijne stoffen of juist grove plooien op stugge stoffen; het kan allemaal. Gestyled met een lief bloesje en pumps is hij keurig, maar met een leren jasje en bikerboots wordt hij stoer.

Catwalkbeeld: Jeroen Snijders

Wil je zeker zijn dat je de juiste kleuren inkoopt?  De kleurkaarten met de modekleuren voor de zomer 2014/winter 2015 zijn hier te bestellen.