TOP

Motion3: een nieuwe sportwinkel in Amsterdam

Een sportwinkel die mensen inspireert tot bewegen en waar aandacht, sfeer en beleving centraal staan. Dat is Motion3. Op 5 september 2012 openen in Amsterdam officieel de deuren van deze sportwinkel en studio ineen. Textilia sprak met eigenaar Kim de Graaf.

Dat je niet zomaar een winkel kan neerzetten weet Kim de Graaf als geen ander. De onderneemster was ruim 9 jaar in verschillende functies werkzaam bij sportmerk Nike en deed daarnaast ervaring op als product & business manager bij een ander merk. “Veel sportwinkels spreken weinig tot de verbeelding. Ik heb met Motion3 dan ook een sportconcept proberen te creëren waar juist ook vrouwen zich prettig voelen. En waar ook daadwerkelijk bewogen kan worden.”

Breed assortiment
Wie over de drempel van Motion3 stapt, komt binnen in een sportwinkel met een fashion look & feel. Naast sportkleding en sportschoenen zijn er ook interessante boeken, gave gadgets en handige accessoires te koop. Motion3 rekent grote innovatieve merken zoals Nike, Asics en Adidas tot haar assortiment, maar ook een aantal kleinere, bijzondere brands en eco-friendly labels. Zo introduceert Motion3 voor het eerst in Nederland het Spaanse merk Satorisan en het Canadese Lolë.

Sportlifestyle concept
De Graaf geeft aan dat de sportwinkel functioneert als de commerciële kant van haar Motion3 concept, waardoor de prijzen voor lessen boven in de trainingsstudio heel schappelijk zijn. “In de studio bieden we naast kwalitatieve en kleinschalige groepssessies ook massages, meditatie- en voedingworkshops aan. En iedereen is welkom”, aldus de yogadocente annex onderneemster.

Locatie
Op woensdagavond 5 september vindt op IJburglaan 473-475 de officiële opening van de eerste Motion3 winkel plaats. “We hebben gekozen voor locatie IJburg omdat dit een vernieuwende plek is met een hoog percentage potentiele consumenten. Daarnaast was er in Amsterdam Oost nog geen goede sportwinkel te vinden”, aldus de Graaf. Volgens De Graaf is Motion3 een sportlifestyle concept dat ze verder kunnen uitbreiden. “Ik hoop dat we binnen no time een tweede vestiging kunnen openen.”