TOP

Moederbedrijf Replay schrapt 100 banen

Het Italiaanse modebedrijf Fashion Box (Replay & Sons, We Are Replay) schrapt wereldwijd 100 van de 1100 banen. Dit als gevolg van een herstructurering. De Italiaanse media speculeert over een mogelijke verkoop van het modebedrijf.

Sinds de zomer is Fashion Box op zoek naar investeerders. Een lokale Italiaanse krant ‘La Tribuna di Treviso’ zegt dat het bedrijf met meerdere geïnteresseerden in gesprek is. Het schijnt dat een Nederlands bedrijf momenteel ook een goede kans maakt. Om welk bedrijf dit gaat, is nog niet bekend.
Een aantal winkels zal gesloten worden, maar vooral in de productie zullen banen verdwijnen. Volgens een regionale krant in de buurt van Asolo, waar het bedrijf is gevestigd, moesten de werknemers al minder werken. Volgens de krant zal er ook een aantal werknemers ontslagen worden. Fashion Box wil de bedrijven sluiten op de minst belangrijke en onrendabele locaties. Ondanks de bezuinigingen heeft het bedrijf wel de plannen om uit te breiden in Azië. 
Fashion Box lijdt al een tijd onder dalende verkoopcijfers. Was de winst in 2007 nog rond de 340 miljoen, in 2008 daalde het naar de 305 miljoen, meldt Textil Wirtschaft. Voor dit jaar zijn de schattingen van de winst rond de 250 miljoen euro.