TOP

Modint blij met steun bij kredietverzekering

Modint reageert positief op het besluit van het kabinet om de kredietverzekering van ondernemingen te vergemakkelijken. Een deel van het risico van de kredietverzekeraars wordt daarbij door de overheid overgenomen.

Modint hoopt dat door deze maatregel veel ondernemingen in hun bedrijfsvoering gesterkt worden om deze moeilijke economische tijd door te komen. De ondernemersorganisatie raadt ondernemers dan ook aan zo spoedig mogelijk van de regeling gebruik te gaan maken.

Globaal houdt de regeling in dat de Staat bereid is om deels de verlaging van kredietlimieten, vastgesteld door kredietverzekeraars en voor zowel binnenlandse als buitenlandse transacties, over te nemen tegen vastgestelde tarieven. De regeling gaat in op 1 juli aanstaande en geldt tot en met 31 december 2009.

Modint geeft aan dat veel modeondernemingen grote hinder ondervinden van de crisis. Vooral de beperkte mogelijkheid om financiële risico’s af te dekken via kredietverzekeringen en de terughoudende opstelling van banken waar het de verstrekking van krediet betreft, spelen ondernemingen parten.