TOP

Modelabel Jouez les Enfants opent eerste winkel

Het mannenmodemerk Jouez les Enfants van ontwerpersduo Spike Spijker en Mies Splinter opent in november atelier het Paslokaal in Duivendrecht. Van daaruit gaan ze hun collecties maken en verkopen.

Het Paslokaal is de tweede fysieke locatie waar Jouez les Enfants verkoopt. Het merk wordt ook verkocht bij X-bank in Amsterdam. Jouez Les Enfants maakt mannenmode met de hand van ‘dead-stock’ en overgebleven partijen stof. Klassiekers uit de mannenmode zijn het uitgangspunt voor de kledingstukken die oversized en minimalistisch zijn en waarin Japanse invloeden zijn verwerkt. Elke collectie bestaat uit een vast aantal ontwerpen waar, los van de seizoenen, een paar keer per jaar een nieuw item aan wordt toegevoegd. [Artikel gaat door onder de foto.]

Onverwachte start

Jouez Les Enfants is opgericht in 2018 en kende een onverwachte start. Spijker en Splinter verzorgden op mode- en stoffenbeurzen in binnen- en buitenland de scenografie en op de Modefabriek in de RAI hadden zij hun eigen platform voor progressieve manennmodelabels. De eerste collectie van het merk ontstond toen tijdens een editie van dit platform een label wegviel en de ontwerpers besloten om dit gat te vullen met een eigen collectie. Oud, nieuw en ‘old time favourites’ uit de kast vormden daarvan de basis.

Foto’s: Jouez Les Enfants