TOP

Modeketen NA-KD opent outlet in Roermond

De Zweedse modeketen NA-KD opent een outlet in Nederland, in het Designer Outletcenter in Roermond. Het is de eerste outlet van NA-KD, en het tweede filiaal in Nederland.

NA-KD opent een outlet in de Designer Outlet in Roermond, schrijft onder meer de Duitse website TextilWirtschaft. Een primeur, want het wordt de eerste outlet van het Zweedse kledingbedrijf. Op 14 september werd de eerste winkel in Nederland geopend in het stadshart in Amstelveen, wat tegelijk de eerste Europese winkel was. De winkel in Amstelveen is een franchisezaak en wordt gerund door Penny Jane Ros van het bedrijf RSMD, in tegenstelling tot de outlet. Die wordt gerund door NA-KD zelf.

De outlet, met een winkelvloeroppervlak van 150 vierkante meter, moet eind november opengaan en blijft minimaal 6 maanden open. In de winkel worden alle restpartijen verkocht tegen kortingen van 30 tot 80 procent. Het team is nog niet compleet, er wordt nog een shop manager gevraagd, blijkt uit een vacature op LinkedIn.

Fysieke retail

Van oorsprong is Na-kd een multibrand webshop met meer dan honderd merken, maar het eigen label groeide al snel uit tot volwaardig merk, mede door de inzet van social media en influencers. Het merk richt zich op jonge vrouwen tussen de 17 en 35 jaar met verkoopprijzen tussen de 20 en 80 euro.

LEES OOK: Binnenkijken: de eerste Na-kd-winkel

Het label wil nu in samenwerking met franchisenemers winkels openen. Daarnaast is het via wholesale in te kopen door winkeliers. Na-kd stond afgelopen zomer op modebeurs Panorama om zichzelf te presenteren aan retailers en trok daarmee de nodige aandacht. Begin oktober opende NA-KD ook een shop-in-shop in de Galeria Kaufhof in Frankfurt.