TOP

Faillissement voor Nederlandse tak van accessoireketen Parfois

Parfection, de Nederlandse franchisenemer van accessoireketen Parfois, is failliet verklaard door de rechtbank.

Het avontuur heeft nog geen twee jaar geduurd. Na een voortvarende start met veel winkelopeningen is de Nederlandse franchisenemer van de Portugese  accessoireketen Parfois over de kop gegaan. Uit het Centraal Insolventieregister blijkt dat op 20 november negen bv’s failliet zijn verklaard door de rechter.

In 2017 startte de opmars van Parfois, met filialen in Utrecht en Eindhoven. Na twee jaar had het bedrijf uit Oud-Beijerland al 7 vestigingen. Wereldwijd heeft Parfois 800 winkels. Het bedrijf verkoopt tassen, sieraden, sjaals en schoenen.

Over de oorzaak is nog niets bekend, meldt de curator aan RTL Z: “Het faillissement is gisteren (20-11, red.) pas uitgesproken; wij zijn nu bezig informatie te verzamelen.”

Directeur Visser van franchisenemer Parfection was onbereikbaar voor een toelichting, schrijft RTL Z. Een woordvoerster bevestigt het faillissement, maar kon geen verdere vragen beantwoorden. “Voorlopig zijn onze zeven winkels gesloten maar of dat zo blijft, bepaalt de curator. Onze leveranciers en relaties moeten wij nog inlichten.”