TOP

Modefabriek gaat niet door in juli

De zomereditie van Modefabriek, die op 11 en 12 juli 2021 zou plaatsvinden in Rai Amsterdam, gaat niet door. De langdurige onzekerheid rondom het coronavirus maakte het onmogelijk om exposanten en bezoekers de kwaliteit te bieden die ze gewend zijn, laat de organisatie weten.

De zomereditie van Modefabriek is afgelast. Door de aanhoudende stijging van de coronabesmettingen en de steeds veranderende maatregelen dit voorjaar was lange tijd niet duidelijk hoe de uitvoering van het toegangsbeleid georganiseerd moest worden. Die langdurige onzekerheid maakte het onmogelijk om een ‘kwalitatief en kwantitatief waardig evenement’ neer te zetten, laat de beursorganisatie aan Textilia weten.

Klaar voor fysieke ontmoeting

Modefabriek neemt contact op met leveranciers die al een contract hadden getekend. “Het doet ons heel erg goed dat er zoveel merken hebben toegezegd om mee te doen”, aldus directeur Caroline Krouwels. “Dat geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst. Door de talloze gesprekken die we met de markt voeren, weten we dat merken en inkopers elkaar dolgraag weer willen zien. We vinden het verschrikkelijk dat het nu niet kan, want wij waren helemaal klaar voor de fysieke ontmoeting.”

‘We zien het als onze absolute verantwoordelijkheid om de branche in januari 2022 weer samen te brengen’

Blik op de toekomst

De focus ligt nu op de Digital Fashion Week Europe, van 6 tot en met 8 juli 2021, die Modefabriek in samenwerking met Ciff en Fashion Cloud organiseert. Daarnaast staat voor het najaar van 2021 een live evenement op de planning, om het seizoen toch niet helemaal fysiek over te hoeven slaan. Verdere details worden op korte termijn bekend gemaakt. “We blijven met een positieve blik naar de toekomst kijken”, aldus de beursorganisatie. “We zien het als onze absolute verantwoordelijkheid om de branche weer live samen te brengen in januari 2022.”

Foto: Modefabriek