TOP

Modebeurzen: de kalender voor inkoop winter 2022-2023

Na seizoenen van virtueel oriënteren en inkopen, keken eventorganisaties, leveranciers en retailers reikhalzend uit naar het aankomende beursseizoen. Maar door de snel oprukkende omikronvariant is de beurskalender voor de winterinkoop 2022-2023 helaas nog altijd niet als vanouds. In dit overzicht vind je de laatste updates over de mode- en schoenenbeurzen (op alfabetische volgorde).

Dit artikel wordt steeds bijgewerkt. Laatste update: 1 februari 18:00 uur.

Foto: Pitti Uomo

Amsterdam Fashion Week

Datum: nog niet bekend, volgt.

Website: amsterdamfashionweek.nl


Antwerp Fashion Week

Datum: 6-7 februari 2022, met open showrooms, modeshows en andere pop-up activiteiten door de stad. Labels die onder andere hun aanwezigheid hebben bevestigd zijn: Armedangels, Butcher of Blue, Denham, The GoodPeople, Won Hundred en Zoe Karssen.

Locatie: verspreid door heel Antwerpen

Website: antwerpfashionweek.com


Bodyfashion Days

Datum: 6-8 en 14-15 februari 2022. Naast onder- en nachtmode concentreer het event op een bredere, conceptmatige wellnessmarkt. Denk aan homewear, interieuraccessoires en beautyproducten. Ofwel: ‘feel good-producten voor happy momenten’, zoals organisator Helen Ypma het noemt.

Locatie: Bodyfashion Center, Almere

Website: bodyfashioncenter.com


Brandshatch

Datum: 6 februari 2022 (was 23 januari 2022), tegelijk met kindermodebeurs Sundayschool. Bezoekers hebben met een toegangskaartje (€12,50, inclusief parkeren) toegang tot beide beurzen. De nieuwe modebeurs werd in 2020 al aangekondigd maar kon door corona meerdere keren niet doorgaan. Dit wordt de eerste fysieke editie, met ruim zeventig vrouwen- en mannenmodemerken in het midden en midden-hoog segment (o.a. Champion, Ecoalf, Kuyichi en Mud Jeans). Met livemuziek: om 15.00 uur treedt de Bosco Bigband op.

Locatie: De Fabrique, Utrecht

Website: brandshatch.nl


Cast Schoenendagen

Datum: 6-8 maart 2022, met naast de vaste showrooms diverse gastexposanten op 7 en 8 maart. Verder organiseert Cast een aantal dagen waarop één segment wordt uitgelicht: de Sport Lifestyle Dag op 17 januari, de Kidsdag op 14 februari, de Lederwarendagen op 14-15 maart en de Comfortdag op 21 maart. Ook de nieuwe modebeurs Preview staat dit seizoen voor de tweede keer gepland, zie verderop in dit overzicht.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Ciff & Ciff Kids

Datum: 2-4 februari 2022, tegelijk met Revolver en de Copenhagen Fashion Week (1-4 februari 2022). De organisatie heeft de Britse modeprofessional Philip Holder (o.a. Hugo Boss) aangetrokken om van de beurs ‘meer een beleving met een 360 graden weergave van de modewereld te geven’. Naast fysiek kun je ook digitaal contact leggen met de deelnemende merken via Ciff Digital.

Locatie: Bella Center, Kopenhagen

Website: ciff.dk


EU Fashionmatch 11.0

Datum: 30 januari-1 februari 2022. De elfde editie van EU Fashionmatch plaatsvinden als onderdeel van Modefabriek en gaat nu een week later door als virtueel evenement. De EU Fashionmatch is een initiatief van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Enterprise Europe Network (EEN), die ondernemers willen ondersteunen bij het vinden van relevante zakenpartners in de mode- en textielsector, en de circulaire en duurzame sector. Naast matchmaking-sessies zijn er ook rondetafelgesprekken en webinars over duurzaamheid en circulariteit. Deelname is gratis.

Website: fashionmatch-11th-edition-online.b2match.io


Expo Riva Schuh & Gardabags

Datum: 15-18 januari 2022, in combinatie met het virtuele verlengstuk ‘Digital Connection’. Dit zaken- en netwerkplatform is van 12 januari tot en met 28 februari te bezoeken.

Locatie: Riva del Garda Exhibition Centre, Riva del Garda

Website: exporivaschuh.itexporivaschuh.it/en/gardabags


Fashn Rooms

Datum: 27-31 januari 2022, de opvolger van Gallery Fashion & Shoes in Düsseldorf. De focus ligt op ‘see & order’: bezoekers kunnen er zowel oriënteren als direct orders plaatsen. Volgens organisator Igedo Company heeft de modebeurs een facelift gekregen: “Voor een vernieuwde en eigentijdse look.” Ook nieuw is de uitbreiding met de ‘Core’-sectie met denim, sportswear- en outdoormerken die eerder tijdens Selvedge Run in Berlijn exposeerden.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: fashn-rooms.com


ILM International Leather Goods Fair

Datum: 5-7 maart 2022. Het gaat om een hybride event, in combinatie met de ILM Virtual Order Show tussen 28 februari en 11 maart.

Locatie: Messe Offenbach, Offenbach

Website: ilm-offenbach.de


Kingpins Amsterdam

Datum: De denimbeurs kondigt zijn terugkeer in Nederland aan met twee shows, op 20-21 april en 19-20 oktober 2022. Die worden voor het eerst op de nieuwe locatie gehouden: Sugarcity in Halfweg, nabij Amsterdam.

Locatie: Sugarcity, Halfweg

Website: kingpinsshow.com


Lijnden Fashion Tour

Datum: 23-24 januari 2022, een tweedaagse editie waarvoor meer dan twintig modebedrijven (merken en agentschappen) in Lijnden en omstreken zich verenigen met een open showroom-weekend. Onder de deelnemers bevinden zich Bianca van Leur, Camel Active, Christine Gerrits Agenturen, Collections Otto Klein, Hetty Kemper Agency, No Excess en Röling Import.

Locatie: Lijnden en omgeving.

Website: lijndenfashiontour.nl


Lineapelle

Datum: 22-24 februari 2022, aansluitend op schoenenbeurs Micam en tassenbeurs Mipel. Het is nog niet bekend of deze beurs ook naar maart verplaatst wordt.

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: lineapelle-fair.it/en


MAC ZNL Fashion Event

Datum: 23 januari 2022 (was 16 januari 2022, maar is vanwege de lockdown verschoven). Tijdens deze dag zijn alle showrooms in het Mode Aankoop Centrum Zuid Nederland (MAC ZNL) open en worden de collecties van meer dan vijftig merken gepresenteerd. Met entertainment in de vorm van modeshows, een dj en hapjes en drankjes.

Locatie: Mode Aankoop Centrum Zuid Nederland (MAC ZNL), Nieuwkuijk

Website: fashionevent.mac-znl.nl


Micam & Mipel

Datum: 13-15 maart 2022 (was 20-22 februari 2022). Vrouwenmodebeurs The One Milano (13-15 maart 2022) en accessoire- en sieradenbeurs Homi (11-14 maart 2022), die gelijktijdig met Micam (schoenen) en Mipel (tassen) plaatsvinden, verhuizen mee.

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: milano.themicam.commipel.com


Minifabriek

Datum: nog niet bekend, volgt.

Locatie: bedrijfsverzamelgebouw De Wenneker, Roosendaal

Website: minifabriek.com


Modefabriek

Datum: oorspronkelijk gepland voor 23-24 januari 2022, maar de beursorganisatie heeft het evenement door de (onzekerheid rondom de) nieuwe lockdown noodgedwongen moeten annuleren. Een hard gelag voor zowel het team van Modefabriek als de branche; het zou de eerste fysieke editie worden in twee jaar en groter dan ooit, met ruim 325 merken op de brandlist. De organisatie laat weten in januari met ‘frisse moed’ aan de voorbereidingen voor de zomereditie te beginnen. Die staat gepland voor 10 en 11 juli 2022.

Website: modefabriek.nl


Mode Inspiratiedagen (World Fashion Centre)

Datum: 23 en 24 januari 2022

Locatie: World Fashion Centre, Amsterdam

Website: worldfashioncentre.nl


Momad Liveconnect

Datum: 4-8 februari 2022, gelijktijdig met een aantal andere beurzen die elkaar deels overlappen. Het gaat om Intergift (2-6 februari, cadeauartikelen), Bisutex (3-6 februari, sieraden) en MadridJoya (3-6 februari, horloges en sieraden). Inkopers kunnen ook terecht op het overkoepelende lifestyleplatform Liveconnect.

Locatie: Feria de Madrid, Madrid

Website: ifema.es/en/momad


Munich Fabric Start

Datum: 25-27 januari 2022. De Fabric Days in München heten voortaan de Munich Fabric Start. Wat niet veranderd is: je vindt het nog steeds de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van textiel.

Locatie: MOC Munich, München

Website: munichfabricstart.com


Neonyt

Datum: 5-7 juli 2022, als onderdeel van de nieuwe Frankfurt Fashion Week.

Locatie: Messe Frankfurt, Frankfurt am Main

Website: neonyt.messefrankfurt.com


Object Rotterdam

Volgende editie: 11-13 februari 2022. Voor interieurinspiratie en misschien zelfs mooie stukken voor je winkel; Object biedt een podium aan eigentijds design op het grensgebied van mode, interieur, architectuur, sieraden en kunst en alles is te koop.

Locatie: Haka-gebouw, Rotterdam

Website: objectrotterdam.com


Open Showroom Dag

Datum: 16 januari 2022. Het gaat om een samenwerking tussen vijf modeagentschappen (Bo Terry, Claud Agency, Lof Agenturen, Mezza9 en Wonderground) in de driehoek Gilze-Oirschot-Oisterwijk, die samen 25 merken vertegenwoordigen.

Locatie: de eigen showrooms, op drie locaties in Noord-Brabant (Gilze, Oirschot en Oisterwijk).

Website: bo-terry.nlclaudagency.comlofagenturen.nlfacebook Mezza9wonderground.nl


Outdoor by Ispo

Datum: 12-14 juni 2022. Het evenement wordt permanent vervroegd, van eind naar half juni. Volgens CEO Klaus Dittrich van Messe München, waar de beurs plaatsvindt, sluit deze nieuwe datum beter aan op de bestelcycli.

Locatie: Messe München, München

Website: ispo.com/en/outdoor


Pitti Uomo

Datum: 11-13 januari 2022. Deze editie heeft als thema ‘Reflections’ en is opgedeeld in drie secties: Fantastic Classic (formeel, klassiek, tijdloos), Dynamic Attitude (outdoor, sports- en streetwear) en Superstyling (upcoming en innovatieve labels). Bezoekers kunnen al eerder terecht op het digitale beursplatform Pitti Connect (vanaf 7 december).

Locatie: Fortezza da Basso, Florence

Website: uomo.pittimmagine.com/it


Playtime Paris

Datum: 29-31 januari 2022, met meer dan 350 merken op het gebied van kindermode en -lifestyle.

Locatie: Parc Floral de Paris, Parijs

Website: iloveplaytime.com


Première Vision Paris

Datum: 8-10 februari 2022, met meer dan 1000 exposanten op het gebied van textiel, leer en productie. Naast het fysieke event organiseert Première Vision ook een Digital Week van 7 tot en met 11 februari.

Locatie: Paris Nord Villepinte, Parijs

Website: premierevision.com


Premium, Seek, Fashiontech & The Ground

Datum: 7-9 juli 2022, nadat de winteredities werden geannuleerd. En er is meer nieuws: Premium (mannen- en vrouwenmode, schoenen), Seek (denim, street- en sportswear), de Fashiontech-conferentie en modefestival The Ground blijven tóch in Berlijn. Of keren terug naar Berlijn, eigenlijk: de modebeurzen zouden naar Frankfurt am Main verhuizen om op te gaan in de nieuwe Frankfurt Fashion Week, maar dat event heeft door corona tot nu toe nog niet fysiek kunnen plaatsvinden. Met een nieuwe regering is er volgens de Premium Group ruimte gekomen voor een frisse start in Berlijn. Neonyt (zie eerder in dit overzicht) blijft wel in Frankfurt.

Website: premium.fashionseek.fashion


Preview

Datum: 24 januari 2022. De tweede editie van Preview in Cast draait dit keer volledig om ‘fashionforward mannenmode’, met deelnemers als Anerkjendt, BLK Denim, Elvine, Kings of Indigo en Koll3kt.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Revolver

Datum: 2-4 februari 2022, gelijktijdig met Ciff en de Copenhagen Fashion Week. De beurs is opnieuw verspreid over twee locaties, op loopafstand (15 minuten) van elkaar. Er is ook een shuttleservice.

Locatie: Forum en Øksnehallen, Kopenhagen.

Website: revolver.dk


SBC Brand Event

Datum: 10 januari 2022. Alle showrooms zijn open, daarnaast zijn er gastexposanten. De toegang is gratis, wel is aanmelding vereist. De dag wordt afgesloten met een après-ski party.

Locatie: Sport Business Center, Leusden

Website: sportsbusinesscenter.nl


Scoop x Pure

Datum: 8-10 februari 202. Vrouwenmodebeurs Scoop en het multifunctionele (o.a. vrouwen, mannen, accessoires) Pure London bundelen de krachten in The Old Truman Brewery, een locatie in het coole Oost-Londen waar eerder ook mannenbeurs Jacket Required plaatsvond. Deze mannenmodebeurs is teruggekeerd als sectie binnen het nieuwe Scoop x Pure-format.

Locatie: The Old Truman Brewery, Londen

Website: scoop-international.com


Shoes Düsseldorf

Datum: 6-8 maart 2022. Net als Gallery Fashion heeft Gallery Shoes een naamsverandering ondergaan; de oriëntatie- en orderbeurs heet vanaf nu Shoes Düsseldorf. Met internationale schoenencollecties, ingedeeld in de segmenten contemporary, premium, urban, comfort, kids en accessoires.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: shoes-duesseldorf.com


Showup

Datum: 6-7 februari 2022. De vakbeurs voor lifestyleproducten, woon- en modeaccessoires en cadeauartikelen is niet alleen leuk om mee te pakken voor de bijverkoop, maar ook een goede plek om inspiratie op te doen. Onder de noemer Listenup is er een lezingprogramma en vast onderdeel is de trendpresentatie van forecaster Jan Agelink (Buro Jantrendman).

Locatie: Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen

Website: showup.nl


Spring Fair & Moda

Datum: 6-9 februari 2022. Een fusie van de Spring Fair (home, gift en sourcing) en Moda (mode, schoenen, sieraden en horloges) met gezamenlijk meer dan duizend exposanten.

Locatie: National Exhibition Centre (NEC), Birmingham

Website: moda-uk.co.uk, springfair.com


Sundayschool

Datum: 6 februari 2022 (verplaatst, was 16 januari 2022), tegelijk met de eerste editie van mannen- en vrouwenmodebeurs Brandshatch. Bezoekers hebben met een toegangskaartje (€12,50, inclusief parkeren) toegang tot beide beurzen. Na twee jaar afwezigheid kan de kindermodebeurs nu voor weer fysiek plaatsvinden. Geheel in lijn met het thema ‘Ice Age’ kunnen bezoekers er de schaatsen onderbinden of een potje curling spelen.

Locatie: De Fabrique, Utrecht

Website: sunday-school.nl


Supreme Women & Men

Datum: 28-31 januari 2022, in Düsseldorf. Daarnaast organiseert Supreme drie evenementen in München: Supreme Kids (28-30 januari), Supreme Body & Beach (6-8 februari) en Supreme Women & Men (12-15 februari).

Locatie: B1 (Bennigsen-Platz 1), Düsseldorf en MTC World of Fashion, München

Website: munichfashioncompany.com


Tranoï

Datum: 21-23 januari. Bekende internationale moderetailers als Net-A-Porter en Printemps laten zich graag inspireren op Tranoï, de beurspartner van de Paris Fashion Week. Voor inkopers die niet in de gelegenheid zijn om eind januari naar Parijs af te reizen, is er de ‘Live streaming studio’ waarbij er via de site en instagram (@tranoi_show) drie dagen lang vanaf de beursvloer wordt gestreamd.

Locatie: Palais de Tokyo

Website: tranoi.com


Val:ue

Datum: geannuleerd (was 18-20 januari). Val:ue zou een nieuwkomer op de Frankfurt Fashion Week vormen naast Premium, Seek en Neonyt, met een concept dat draait om ‘kwalitatieve en mainstream mode’. Maar ook dit event kan door de nieuwe coronarestricties in Duitsland niet doorgaan.

Website: value.messefrankfurt.com


White Milano & WSM White

Datum: 24-27 februari 2022. Met een selectie van creatieve, veelal Italiaanse (niche)labels. Gelijktijdig wordt ook White Sustainable Milano (WSM) georganiseerd, het duurzame verlengstuk van de beurs. Hier vind je ethisch en organisch geproduceerde (fairtrade) mannen- en genderfluïde mode, naast gerecyclede of geupcyclede items.

Locatie: Tortona Fashion District, Milaan

Website: whiteshow.com, wsm-white.com


Who’s Next

Datum: 21-24 januari 2022. Mode-, schoenen- en lifestylebeurs Who’s Next bundelt opnieuw de krachten met Impact (duurzame mode), Bijorhca (sieraden) en Traffic (o.a. digitale innovatie). Nieuwste toevoeging dit seizoen is 360 Rid+e (outdoor), een samenwerking met het platform Sportair. De beurzen worden gelijktijdig georganiseerd in Parijs.

Locatie: Porte de Versailles, Parijs

Website: whosnext.com


Mis je een evenement of update in dit overzicht? Mail ons op redactie@textilia.nl.