TOP

Modebeurzen: de kalender voor inkoop lente-zomer 2022

Na een seizoen van virtueel oriënteren en orderen worden deze zomer voorzichtig weer mode-evenementen georganiseerd. Toch is het inkoopseizoen lente-zomer 2022 door de coronamaatregelen nog niet als vanouds. In dit overzicht vind je de laatste updates over de modebeurzen (op alfabetische volgorde).

Dit artikel wordt steeds bijgewerkt. Laatste update: 23 juli, 17:00 uur.

Amsterdam Fashion Gallery

Datum: 11-12 juli 2021, met de nieuwe zomercollecties 2022 van zo’n dertig merken. Het is de tweede editie van het event. Merken als Alix The Label, Catarina Martins, Circle of Trust, DNA-Amsterdam, Indosole en NA-KD zijn weer present, evenals nieuwkomers waaronder Lott Gioielli, Marcmarcs, MSCH Copenhagen, Sebago en Superga. Met (gratis) catering van culinaire partners Yellowhouse, La Jeu Coffee en IJscuypje. Vooraf inschrijven is vereist en kan hier.

Locatie: Rigakade 20-3, Amsterdam

Meer info: instagram.com/amsterdamfashiongallery


Amsterdam Fashion Week

Datum: 1-4 september 2021. In hybride vorm (alle shows zijn via een livestream te volgen), met presentaties van onder meer Duran Lantink, Natan, Ronald van der Kemp, Schepers Bosman en Wandler.

Locatie: Voornamelijk in Amsterdam en op een paar locaties buiten de hoofdstad, o.a. het Kröller-Müller Museum op Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Website: amsterdamfashionweek.nl


Antwerp Fashion Week

Datum: 18-19 juli 2021, met meer dan 20 open showrooms die 130 merken vertegenwoordigen. De Antwerp Fashion Week wordt georganiseerd in samenwerking met Fashioncloud, Flanders DC, Mode Unie en Velo Antwerpen.

Locatie: verspreid door heel Antwerpen

Website: antwerpfashionweek.com


Bijorhca Paris

Datum: 3-6 september, de 150e editie van de beurs. Bijorhca wordt vanaf dit seizoen georganiseerd door WSN Development, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor Who’s Next in Parijs (zie verderop in dit overzicht).

Locatie: Porte de Versailles, Parijs

Website: bijorhca.com


Bodyfashion Days

Datum: 22-23 augustus en 29-30 augustus 2021

Locatie: Bodyfashion Center, Almere

Website: bodyfashioncenter.com


Brandshatch

Datum: oorspronkelijk gepland voor 11-12 juli 2021, maar de beurs is geannuleerd. “Navraag bij merken en inkopers leert dat er twijfel is of we niet te vroeg zijn”, laat de organisatie weten. De focus ligt nu op de wintereditie in januari 2022.

Website: sunday-school.nl


Cast Schoenendagen

Datum: 12-14 september 2021, met de vaste- en gastexposanten.Cast organiseert ook een aantal dagen waarop één segment wordt uitgelicht: de Sport Lifestyledag op 21 juni 2021, de Kidsdag op 6 september 2021, de Lederwarendagen op 20-21 september en de Comfortdag op 27 september.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Ciff & Ciff Kids

Datum: 11-13 augustus 2021, tegelijk met de Copenhagen Fashion Week. Met nieuws: de beurslocatie is vernieuwd en uitgebreid. De extra vierkante meters worden onder andere ingevuld met kersverse initiatieven en vier nieuwe segmenten. Een daarvan is Greenhouse, dat zich richt op vooruitstrevende uniseks merken op het gebied van street-, sport- en workwear.

Locatie: Bella Center, Kopenhagen

Website: ciff.dk


Digital Fashion Week Europe

Datum: 29 juni-1 juli 2021. Voor de Digital Fashion Week Europe verenigen dit zomerseizoen enkele sterke modepartijen zich: het Nederlandse Modefabriek, het Deense CIFF (Copenhagen International Fashion Fair), B2B-platform Fashion Cloud, naast partners als Euretco Fashion, EK/servicegroup, Unitex en Katag. De digitale modeweek biedt naast nieuwe features een hoofdpodium met sprekers, paneldiscussies, digitale stands waar merken collecties presenteren en de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met andere bezoekers.

Website: modeprofessionals kunnen zich gratis registreren op fashion.cloud/nl/digital-fashion-week


Expo Riva Schuh & Gardabags

Datum: 18-20 juli 2021 (was 13-15 juni 2021). Met meer focus op duurzaamheid en innovatie in de schoenenbranche en in combinatie met het virtuele verlengstuk ‘Digital Connection’. Dit platform is van 13 juni tot en met 30 september 2021 te bezoeken.

Locatie: Riva del Garda Exhibition Centre, Riva del Garda

Website: exporivaschuh.itexporivaschuh.it/en/gardabags


Fabric Days

Datum: 31 augustus – 2 september 2021.

Locatie: MOC Munich, München

Website: fabric-days.com


Fashion Event SS22

Datum: 19 juli 2021. Verschillende in IJsselstein gevestigde mode- en schoenenmerken – bijna veertig in totaal – openen die dag hun showrooms, waaronder Alberto, Arma Men, Benvenuto, Bugatti, Ecoalf, Greve, Michael Kors en Mud Jeans.

Locatie: Meerdere showrooms in IJsselstein, voornamelijk aan de Einsteinweg en de Van Leeuwenhoekweg.


Gallery Fashion & Shoes + Showroom Concept

Datum: 24-26 juli 2021, met de nadruk op mode. Het bijbehorende Showroom Concept is inmiddels een vaste waarde op de beurs en al twee dagen eerder te bezoeken, namelijk vanaf 22 juli 2021. Hierbij kunnen inkopers direct zakendoen met een aantal geselecteerde merken en agenturen.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: gallery-duesseldorf.com


Gallery Shoes & Fashion + Showroom Concept

Datum: 29-31 augustus 2021, met de nadruk op schoenen. Het Showroom Concept is al vanaf 27 augustus 2021 te bezoeken.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: gallery-shoes.com


ILM International Leather Goods Fair

Datum: 4-6 september 2021. Het gaat om een hybride event, in combinatie met de ILM Virtual Order Show. ILM breidt komend seizoen uit met de Xtra Order Days (6-8 juli 2021), om aan te haken op de nieuwe Frankfurt Fashion Week. Naast tassen en lederwaren zijn op deze beurs ook schoenenmerken te zien.

Locatie: Messe Offenbach, Offenbach

Website: ilm-offenbach.de


Kingpins Amsterdam

Datum: 23-24 juni 2021, digitaal als Kingpins24. Met product-updates, trendinformatie, tours door fabrieken en live paneldiscussies.

Website: kingpinsshow.com


Lijnden Fashion Tour

Datum: 11-12 juli 2021. Na de eerste editie afgelopen zomer (de wintereditie in januari 2021 kon door de lockdown niet doorgaan) krijgt het evenement dit inkoopseizoen een uitgebreider vervolg met rond de dertig deelnemende modebedrijven, o.a. Collections Otto Klein, Bianca van Leur, De Jong Fashion, Christine Gerrits Agenturen, Camel Active, Dstrezzed, Gabbiano, Hetty Kemper Agency en No Excess.

Locatie: Lijnden en omgeving.

Website: lijndenfashiontour.nl


Lineapelle

Datum: 22-24 september 2021, na schoenenbeurs Micam en tassenbeurs Mipel.

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: newpoint.lineapelle-fair.it/en  


MAC ZNL Fashion Event

Datum: 18 juli 2021. Tijdens deze open dag zijn alle showroom in het Mode Aankoop Centrum Zuid Nederland (MAC ZNL) open en worden de collecties van meer dan vijftig merken gepresenteerd. Ook zijn er diverse modeshows. Klanten kunnen zich inschrijven voor de ochtend of middag.

Locatie: MAC-ZNL, Nieuwkuijk

Website: fashionevent.mac-znl.nl


Micam & Mipel

Datum: 19-21 september 2021. Micam (schoenen) en Mipel (tassen) keren terug na een fysieke editie over te slaan in maart 2021 (was februari 2021), maar dit keer duurt het event drie dagen in plaats van vier. Gelijktijdig biedt Micam inspiratie via de vorig jaar gelanceerde Micam Milano Digital Show.

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: milano.themicam.commipel.com


Minifabriek

Datum: elke eerste maandag van de maand (juni) en daarna elke maandag en dinsdag (juli, augustus en september). Het gaat om een samenwerking van meerdere agentschappen en merken in bedrijfsverzamelgebouw De Wenneker in Roosendaal, die samen meer dan 50 kindermodemerken vertegenwoordigen. Naast de open dagen organiseert Minifabriek komend seizoen ook twee events: Minifabriek XL Kleding op 27-29 juni 2021 en Minifabriek XL op 19-21 september 2021.

Locatie: bedrijfsverzamelgebouw De Wenneker, Roosendaal

Website: minifabriek.com


Modefabriek

Datum: oorspronkelijk gepland voor 11-12 juli 2021, maar de beurs is vanwege de langdurige onzekerheid rondom de coronasituatie geannuleerd. De focus ligt nu op de Digital Fashion Week Europe (zie eerder in dit overzicht). Daarnaast staat voor het najaar van 2021 een live evenement op de planning, om het seizoen toch niet helemaal fysiek over te hoeven slaan.

Website: modefabriek.nl


Mode Inspiratiedagen (World Fashion Centre)

Datum: 11-12 juli 2021. Daarnaast zijn er open dagen op 16 augustus, 6 september, 25 oktober en 22 november 2021.

Locatie: World Fashion Centre, Amsterdam

Website: worldfashioncentre.nl


Momad 

Datum: 17-19 september 2021, samen met MBFWMadrid (mode uit Spanje), Intergift (cadeauartikelen), Bisutex (sieraden) en Madridjoya (horloges en sieraden). De beurzen zijn zowel fysiek als online te bezoeken via het vorig seizoen gelanceerde lifestyleplatform Liveconnect.

Locatie: Feria de Madrid, Madrid

Website: ifema.es/en/momad


Object Rotterdam

Volgende editie: 1-4 juli 2021. Voor interieurinspiratie en misschien zelfs mooie stukken voor je winkel; Object biedt een podium aan eigentijds design op het grensgebied van mode, interieur, architectuur, sieraden en kunst en alles is te koop.

Locatie: Haka-gebouw, Rotterdam

Website: objectrotterdam.com


Open Showroom Dagen

Datum: 9 en 11 juli 2021. Het gaat om een samenwerking tussen vijf modeagentschappen (Bo Terry, Claud Agency, Lof Agenturen, Mezza9 en Wonderground) die samen twintig merken vertegenwoordigen. De bekende stylist Lonneke Nooteboom is op 9 juli tussen 10.30 en 15.30 uur aanwezig in Oirschot en op zowel 9 als 11 juli wordt er bij Wonderground om 11.00 uur en 14.00 uur een lezing gegeven.

Locatie: de eigen showrooms, op drie locaties in Noord-Brabant (Gilze, Oirschot en Oisterwijk).

Website: bo-terry.nl, claudagency.com, lofagenturen.nl, facebook Mezza9, wonderground.nl


Outdoor by Ispo

Datum: 5-7 oktober 2021 (was juli 2021), fysiek en online. Aangezien het inkoopseizoen in oktober al voorbij is, zal de beurs meer worden ingestoken als ‘global summit’ waarbij de top van outdoormerken wereldwijd samenkomt om te netwerken en informatie uit te wisselen. Daarnaast zijn er gecureerde zones voor merkpresentaties.

Locatie: Messe München, München

Website: ispo.com/en/outdoor


Pitti Uomo

Datum: 30 juni-2 juli 2021. Ondanks de ongewone omstandigheden een feestelijke editie, want het is de honderdste Pitti Uomo. Met de focus op drie mannenmodestijlen met elk hun eigen ruimte: Fantastic Classic (tijdloos en innovatief), Dynamic Attitude (outdoor, sport- en streetwear) en Superstyling, waarbij de focus ligt op nieuwe, trendgerichte ‘stylistische codes’. Verder borduurt de Pitti voort op het nog altijd actuele duurzaamheidsthema.

Locatie: Fortezza da Basso, Florence

Website: uomo.pittimmagine.com/it


Playtime Paris

Datum: de zomereditie in juli 2021 is geannuleerd, de focus ligt nu op de volgende wintereditie op 29-31 januari 2022. Playtime Shanghai (12-13 juli 2021) en Playtime New York (1-3 augustus 2021) gaan wel door. Inkopers kunnen ook terecht op de b2b-marketplace van Playtime met 420 aangesloten merken.

Website: iloveplaytime.com


Première Vision Paris

Datum: 30 juni-1 juli 2021, op een nieuwe locatie. Handig: internationale geïnteresseerden die niet kunnen afreizen, kunnen terecht bij de digitale versie om een blik te werpen op de zomertrends voor 2022

Locatie: Grand Palais Éphémère, Parijs

Website: premierevision.com


Premium, Neonyt & Seek

Datum: zouden in juli 2021 voor het eerst in Frankfurt plaatsvinden als onderdeel van de nieuwe Frankfurt Fashion Week, maar de fysieke zomeredities zijn geannuleerd. De Duitse modebeurzen zijn wel vertegenwoordigd op het digitale FFW Studio, met een blik op de nieuwe zomertrends én locaties in Frankfurt, talks met onder meer Adidas en Zalando over onderwerpen als duurzaamheid en presentaties over actuele ontwikkelingen in de retail.

Website: premium-group.com, neonyt.messefrankfurt.com, seek.fashion


Preview Refined Trade Show

Datum: 11 juli 2021, het eerste mode-event van Cast. Het inkoopcentrum werkt hiervoor samen met een aantal modeagenturen, die samen ruim vijftig merken vertegenwoordigen. Het aanbod gaat van bodyfashion, zonnebrillen en accessoires tot aan bekende mannen- en vrouwenmodelabels.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Revolver

Datum: 11-13 augustus 2021, gelijktijdig met Ciff  en de Copenhagen Fashion Week. Vanwege de coronasituatie wordt het bezoek verspreid over twee locaties, op loopafstand (15 minuten) van elkaar. Er is ook een shuttleservice. Komende augustus wordt ook het vernieuwde virtuele platform, Revolver Digital, gelanceerd.

Locatie: Forum en Øksnehallen, Kopenhagen.

Website: revolver.dk


SBC Brand Event

Datum: 28 juni 2021, met vaste- en gastexposanten. Een overzicht is op de site te vinden.

Locatie: Sport Business Center, Leusden

Website: sportsbusinesscenter.nl


Scoop x Pure

Datum: 7-9 september 2021.Vrouwenmodebeurs Scoop en het multifunctionele (o.a. vrouwen, mannen, accessoires) Pure London bundelen de krachten in The Old Truman Brewery, een locatie in het coole Oost-Londen waar eerder ook mannenbeurs Jacket Required plaatsvond. Deze mannenmodebeurs keert terug als sectie binnen het nieuwe Scoop x Pure-format. Het event vindt doordeweeks (dinsdag tot en met donderdag) plaats.

Locatie: The Old Truman Brewery, Londen

Website: scoop-international.com


Showup

Datum: 5-6 september 2021. Na een uitstapje naar de Brabanthallen is de vakbeurs voor lifestyleproducten, woon- en modeaccessoires en cadeauartikelen terug in de ruim opgezette Expo Haarlemmermeer. De Listenup-sessies worden dit keer vervangen door online webinars in de aanloop naar het fysieke event.

Locatie: Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen

Website: showup.nl


Sundayschool

Datum: oorspronkelijk gepland voor 4 juli 2021, maar de beurs is net als Brandshatch (zie eerder in dit overzicht) geannuleerd. De focus ligt nu op de wintereditie op 9 januari 2022.

Website: sunday-school.nl


Supreme Women & Men

Datum: 23-26 juli 2021, als onderdeel van de Düsseldorf Fashion Days. Daarnaast organiseert Supreme komende zomer drie evenementen in München: Supreme Kids (16-18 juli 2021), Supreme Body & Beach (25-27 juli 2021) en Supreme Women & Men (7-10 augustus 2021). Deze data zijn nog onder voorbehoud.

Locatie: B1 (Bennigsen-Platz 1), Düsseldorf en MTC World of Fashion, München

Website: munichfashioncompany.com


Tranoï

Datum: 25-27 juni 2021. Tranoï trekt vanaf nu op met de Paris Fashion Week, om de Franse modestad nog meer internationale allure en verdieping te geven. In juni presenteert het platform de pre-collecties van mannen- en vrouwenmodemerken in het Palais de Tokyo. In het najaar (30 september-3 oktober 2021) volgt Tranoï Women in Palais de Tokyo én Palais de la Bourse. De organisatie beidt daarnaast het hele jaar door inspiratie en informatie via Tranoï Link, waar merken en inkopers elkaar virtueel kunnen ontmoeten.

Locatie: Palais de Tokyo

Website: tranoi.com


White Milano

Datum: 23-26 september 2021. Met een selectie van creatieve, veelal Italiaanse blikvangers als Barracuda, Bazar Deluxe, Catarzi 1910, Collégien, Fracap en I love my pants.

Locatie: Tortona Fashion District, Milaan

Website: whiteshow.com


Who’s Next

Datum: 3-6 september 2021. Mode-, schoenen- en lifestylebeurs Who’s Next bundelt de krachten met Impact, dat zich richt op verantwoorde mode, en sieradenplatform Bijorhca. Ten slotte mixt het event Traffic informatieve talks met ‘experiences’ voor retailers en merken.

Locatie: Porte de Versailles, Parijs

Website: whosnext.com


World Fashion CentreMode Inspiratie dagen

Datum: 11 – 12 juli, Op deze dagen openen alle hier gevestigde bedrijven hun showrooms. Bezoekers worden bij de ingangen van het WFC ontvangen door een host, die een goodiebag uit zal delen met o.m. munten voor een gratis lunch en een uitrijkaart.

Locatie: Amsterdam

Website: worldfashioncentre


WSM White

Datum: 19-21 juni 2021. White Sustainable Milano (WSM) is een verlengstuk van White Milano en biedt een platform aan ethisch en organisch geproduceerde (fairtrade) mannen- en genderfluïde mode, naast gerecyclede of geupcyclede items.

Locatie: Tortona Fashion District, Milaan

Website: wsm-white.com


Mis je een evenement of update in dit overzicht? Mail ons op redactie@textilia.nl.Neem een abonnement op Textilia en blijf geïnformeerd

Ook de printedities van Textilia ontvangen? Sluit dan nu een totaal abonnement af. 

Naast 24/7 toegang tot alle exclusieve content op de website en het archief, krijg je dan ook het prachtige magazine thuisbezorgd met elk seizoen de allernieuwste kleurkaarten. Daarnaast profiteer je als abonnee van mooie kortingen op trainingen, webinars en events.


Foto: Micam