TOP

Modebeurs Bread & Butter verlaat Barcelona

Bread & Butter keert de komende zomereditie vrijwel zeker terug naar Berlijn. Het nieuws komt van verschillende exposanten op de beurs, die net in Barcelona van start is gegaan.

Verslaggevers Rosita van der Kwaak en Kim Pereira kregen vanochtend het nieuws bevestigd door verschillende exposanten, waaronder G-star. Zij zijn voor de start van de wintereditie al door de organisatie ingelicht. 

Het is nog onduidelijk waar de beurs zich in Berlijn zal vestigen. Beursorganisator Karl-Heinz Müller gaf al eerder aan terug te willen naar de Duitse hoofdstad, maar dat de oude locatie niet alle merken kan herbergen. Naar alle waarschijnlijkheid worden verder details tijdens de persconferentie morgen bekend gemaakt. 

De Nederlandse agenten reageren over het algemeen positief. Het merendeel snapt de keuze van de organisatie wel. Het Bread&Butter concept is immers continue blijven vernieuwen en verrassen. Wel vinden ze het uiteraard jammer om de zon te moeten inruilen. Voor Müller zou de terugkeer naar Duitsland een logische stap zijn, omdat Rusland en Oost-Europa steeds belangrijkere afzetlanden worden.

Bread & Butter huisvestigde zich in totaal drie jaar in Barcelona. De eerste editie vond plaats in Keulen, gevolgd door Berlijn.

Meer nieuws volgt..