TOP

Mode City: trends voor voorjaar/zomer 2013

Mode City leek voor een groot deel om badmode-accessoires te draaien. Dat verschilde van beachwear bijproducten zoals badlakens en strandaccessoires tot echte eyecatchers die het heel goed doen op de toonbank van elke lingeriespeciaalzaak.

Een van die opvallende items waren de opplaktatoeages. Er was keuze uit onder andere glinsterende fantasievormen, vlindertjes en sjablonen die de wenkbrauwen in het geheel bedekken. Daarnaast waren er diverse stands die zich op grappige en handige bijproducten richtte, het Franse Soyelle bood accessoires aan zoals ecologisch lingeriewasmiddel, geurkaarsen en visitekaarthouders met een kantprint.

Hoofddeksels
Misschien minder relevant voor Nederlandse assortimenten zijn de badmutsen die te bewonderen waren tijdens Mode City. Nu sinds juli 2010 badmutsen een verplicht nummer zijn in Franse, openbare zwembaden, leken meer merken zich erop te storten, zoals het nieuwe Franse label Cardo. Overigens waren er ook hoofddeksels die vooral stijlvol bedoeld waren en functioneel om andere doeleinden, zoals de hoofddeksels bij de lichaamsbedekkende burkini’s.

Brits design
Op het Young Designers platform vielen vooral de Engelse ontwerpers op met nieuwe vormen en een frisse kijk op lingerie. Een van die merken was het Engelse Made by Niki dat opviel door uitdagende playsuits, babydolls, pencil skirts én de franjes: sowieso een van dé bodyfashiondetails voor het SS 2013 seizoen.

Ingetogen versus bloemenprints
Voor swimwear zijn (fotografische) bloemenprints gelijk aan het huidige zomerseizoen nog helemaal relevant. Hoewel – hoe kan het ook anders – kleur niet weg te denken is bij badmode, lijkt het erop dat lingerie ingetogen blijft met veel naturel kleuren en natuurlijke stoffen, hier en daar wat pasteltinten en soms een roze of rode uitschieter. Absolute hoofdkleur was zwart, dit lijkt wel een reactie op het colour blocken en de overvloed aan prints van de afgelopen paar jaar. Daarnaast komen metallic details langzaam terug in broches, prints of accessoires.