TOP

Mitex Modemonitor 1e half jaar: jeans -3,5%

Jeans is voor het eerst in tien jaar niet meer het best presterende segment in de Mitex Modemonitor. In de eerste helft van 2009 kwamen de aangesloten jeanswinkels uit op een gemiddelde omzetdaling van 3,5%.

De eerste helft van 2009 was moeilijk voor het jeanssegment. Gemiddeld noteerde de Mitex Modemonitor een omzetdaling van 2,7%, maar de jeanswinkels deden het met een daling van 3,5% nog iets slechter. Slechts 31% van de aangesloten jeanswinkels wist een positief resultaat te behalen. De daling zit hem bij jeanswinkels vooral in een afname van het aantal verkochte stuks, want de gemiddelde prijzen stegen wel iets. Vooral de maand februari was met een min van 15,6% een dieptepunt voor het jeanssegment. Alleen in de maanden januari en april werden plussen gehaald. De tweede helft van het jaar is ook niet goed begonnen voor de jeanswinkels met een min van 5,8% in juli, terwijl de gemiddelde winkelier 5% pluste.

Volgens Mitex moeten nu ook jeansondernemers er harder aan trekken, nadat het jeanssegment in de Mode Monitor jarenlang tweecijferig pluste en met kop en schouders boven de rest uitstak.