TOP

Miinto.nl biedt collecties modezaken online aan

Dit najaar maakt het modeplatform Miinto.nl de stap naar de Nederlandse markt. De Deense warenhuiswebshop biedt zelfstandige ondernemers de mogelijkheid collecties op een eenvoudige manier online aan te bieden.

Het concept is een full service online verkoopplatform voor zelfstandige winkeliers die nog niet online actief zijn. Morten Larsen, ceo van Miinto vertelt: “Wij geven zelfstandige modeondernemers de kans om te concurreren in de digitale wereld door ze van A tot Z te ondersteunen: van het fotograferen van de individuele collecties tot de afhandeling van de financiële transacties. Dat deze behoefte in Nederland groot is, horen wij ook vanuit brancheorganisatie CBW-MITEX. Samen met RTL Ventures en Laurens Groenendijk hebben we de juiste mix van ervaring en power in huis om Miinto.nl succesvol te maken en de online fashion markt te verrijken met een onderscheidend aanbod.”

Partners

Voor de lancering op de Nederlandse markt richt het Scandinavische bedrijf een aparte onderneming op in partnership met internetondernemer Laurens Groenendijk en RTL Ventures. Binnen deze nieuwe venture bereiden de partners de lancering voor van de online fashion site Miinto.nl. Nicolas Eglau, Directeur RTL Ventures bij RTL Nederland over het aandeel van RTL: “Het is echt een concept van ondernemers voor ondernemers. Dat is ook de reden dat RTL Ventures als partner instapt. We dragen niet alleen bij met onze mediakracht, maar vooral met ons netwerk binnen en kennis van de branche en met onze ondernemersgeest.” Laurens Groenendijk: “Het is met groot plezier dat ik mijn ervaring met start-ups inzet bij de lancering van Miinto in Nederland. De gedrevenheid en energie van het bedrijf is inspirerend en voor een ondernemer als ik de beste stimulans om aan een nieuw avontuur te beginnen.”

Over Miinto

Miinto is in 2009 gelanceerd in Denemarken. In de afgelopen drie jaar is Miinto succesvol door vertaald naar de Noorse, Zweedse, Engelse, Ierse en Amerikaanse markt. Nederland is het zevende land. Miinto Holding zet rond de 50 miljoen euro per jaar om voor de aangesloten fashion retailers. Het streven is om de komende vier jaar in zeven andere Europese landen actief te zijn. Miinto.nl is gevestigd in Amsterdam, het hart van de Nederlandse fashion industrie. Zelfstandige ondernemers kunnen zich via de site aanmelden.

Over RTL Ventures

RTL Ventures is de ondernemerstak van het allround media en entertainmentbedrijf RTL Nederland. Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze vanuit eigen kracht of door te investeren in snel groeiende bedrijven die zich met de inzet van de RTL media en expertise versneld kunnen ontwikkelen. Activiteiten die vanuit RTL Ventures zijn opgezet zijn het mobiele merk Sizz (in samenwerking met Vodafone), datingsite Pepper en het online restaurantreserveringssysteem Couverts.