TOP

Mexx girls pre-springcollectie 2012

Voor haar pre-springcollectie 2012 heeft Mexx girls maar liefst drie thema's ontworpen: country, de jaren 50 en het tuinleven.

december 2011
Met de Mexx meisjeslijn voor december 2011 wanen girls zich op het Amerikaanse platteland. De collectie, die geïnspireerd is op traditionele werkkleding, bestaat uit denims in verschillende tinten blauw en grijs met een meisjesachtige twist, zoals ronde zakken en versieringen. Ook zijn de jeans voorzien van wijde pijpen om een echt cowgirl-gevoel te creëren. Verder geven patchwork en gemixte patronen de collectie een sterk countryaccent. De kleuren zijn zacht, zoals lichtgrijs gecombineerd met een vleugje rood, wit en blauw.

januari 2012
In januari staat de jaren 50 centraal. Rood is wederom een belangrijke kleur in de collectie in combinatie met wit, grijstinten en zachtroze. Ook hebben de designers van Mexx veel kleurblokken – een knipoog naar pop-art – en vrolijke stippen- en steerpjespatronen ontworpen. Die laten zich prima combineren met vestjes voor een typische fifties look.

februari 2012
In de maand februari staat het thema tuinen centraal. Witte broeken en bedrukte, gehaakte vesten vormen de basis van deze collectie. De stoffen van de collectie zijn niet allemaal even dik of zwaar, waardoor ze ideaal zijn om in laagjes te dragen tijdens de overgang van de winter naar het voorjaar. Het zachtroze uit de januaricollectie wordt voortgezet en vergezeld van koraalroze, legergroen, lichtgrijs en verwassen blauw. Geheel in de sfeer van het tuinthema heeft Mexx vrolijke bloemetjesprints en libellen- en hartendessins ontworpen.

Info > Mexx, 020 5144000, info@nl.mexx.com