TOP

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam: de openingsavond

Claes Iversen had de eer om gisteren, donderdag 10 juli 2014, de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam te openen. Olaf Hussein maakte daarna zijn catwalkdebuut, gevolgd door een bijzondere dansperformance in kostuums van Iris van Herpen.

Claes Iversen 

CLAES IVERSEN showt SS15 tijdens Mercedes-Benz Fashionweek Amsterdam from Allstream Lifestyle on Vimeo.

Claes Iversen presenteerde tijdens de openingsavond van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam zijn eerste prêt-à-portercollectie ‘II by Claes Iversen’ voor zomer 2015, plus een tiental stukken uit zijn nieuwe couturecollectie. Net als bij zijn couturelijn draait de debuutcollectie van II by Claes Iversen om plooien, draperieën en vouwen, met cleane silhouetten en een sterke focus op tailoring. Key-items als de overhemdjurk, de little black dress en de trenchcoat hebben subtiel geplaatste plooien en naden. Naast geklede items als colberts, pantalons en een mix van een koker- en plooirok, bevat de collectie ook casual items, zoals sweatshirts met kristallen borduursels en poedel- of zeepaardprint. Het kleurenpalet is sober en ingetogen, met nude, zand, petrol, zwart en wit.

ZPkNqPCLAES IVERSEN SS15050 TXAgyHCLAES IVERSEN SS15085

Olaf Hussein   

Olaf Hussein maakte daarna zijn catwalk-debuut in het Vodafone Firsts Fashion LAB: het talent- en innovatieprogramma van FashionWeek Nederland, bestaande uit elf modeshows van jonge ontwerpers. Hussein presenteerde een commerciële en draagbare denimcollectie voor mannen. De getoonde collectie is bovendien meteen voor de consument te koop via zijn webshop, die bezoekers na de show konden bezoeken via de beschikbare iPads.

ThnoPFOLAF HUSSEIN SS 15 019 GRfWePOLAF HUSSEIN SS 15 032

Zero by Nanine Linning x Iris van Herpen 

De avond eindige met de performance Zero by Nanine Linning in kostuums van Iris van Herpen. Veel bezoekers hadden geen idee wat ze moesten verwachten, maar wie zich had ingelezen wist dat er een theatrale dansvoorstelling op de planning stond van choreografe Nanine Linning in kostuums van de Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen. De dansers waren gehuld in zwarte volumineuze 3D-kostuums met grote alien-achtige maskers, die later in de voorstelling plaats maakten voor zwarte, strakke catsuits. De performance was een gedurfde keuze van de organisatie die goed uitpakte: het modepubliek keek ademloos naar de dansvoorstelling, die op positieve reacties kon rekenen.

FvMBlqZERO BY NANINE LINNING 016 xJCLjoZERO BY NANINE LINNING 060

Zero from Allstream Lifestyle on Vimeo.

Bekijk voor meer foto’s de slideshow. Foto’s: Jeroen Snijders