TOP

Inkooptip jeans & sportfashion zomer 2015: Bucket Hat

In de collecties voor zomer 2015 worden de snap backs en de fitted caps verwisseld voor het ouderwetse vissershoedje. Klassiek in effen donkerblauw en wit of vrolijk met grafische, geplaatste prints.

De bucket hat, ofwel het vissershoedje, is net als de Birkenstock-sandaal en de klassieke New Balance-trainer, een uitvloeisel van de norm core-trend. Aanhangers van norm core; doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, zetten zich af tegen de hipsters door zo basic mogelijk gekleed door het leven te gaan. Althans dat geldt voor mensen die witte sokken in een Birkenstock-sandaal de norm vinden. Norm coreders pur sang: Steve Jobs en zijn zwarte coltrui of je opa met een visserhoedje op gezondheidsschoenen.

Maar intussen is de bucket hat natuurlijk helemaal niet saai meer, want naast de klassieke ecru en donkerblauwe varianten kwamen we in Berlijn bijzonder leuke exemplaren tegen. Opvallend door prints als smiley’s, junglebladeren, diepzeevissen en botjes of door opvallend kleurgebruik en strepen. 

Jeans, een wit shirt, mooie sneakers, een visserspet op je hoofd en je hebt de zomer van 2015 te pakken. Voor mannen en vrouwen trouwens.

Schermafbeelding 20140711 om 161226