TOP

Maud’s moderubriek #12

Wat gebeurde er afgelopen week allemaal in de wondere wereld van de mode? Modejournalist Maud Gerards volgt de ontwikkelingen binnen de industrie op de voet. Deze week: Keira Knightley speelt Coco Chanel, geruchten rondom Nicolas Ghesquière en zwangere modellen.

Keira speelt Coco
De Britse actrice Keira Knightley zal in de huid kruipen van de legendarische modeontwerpster Coco Chanel. Nu zijn er het afgelopen decennium al heel wat vrouwen geweest die de Franse Chanel vertolkten, maar toch is deze rol van Knightley een bijzondere. De nieuwste film over Coco wordt namelijk geregisteerd door niemand minder dan de huidige Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld.

Het is niet de eerste keer dat Kaiser Karl voor Keira kiest. De Britse is ook al het gezicht van het parfum Coco Mademoiselle. De opnames van die commercial zijn dus een goede oefening voor Knightley geweest.

De opnames van de film zijn net gestart in de kustplaats Deauville. Hier opende Coco Chanel haar eerste kledingwinkel in 1913. Dat is dit jaar honderd jaar geleden en zie hier gelijk de gelegenheid van dit project. De première van de film staat begin mei gepland. Lagerfeld is van plan de film te tonen tijden de show van de Chanel Cruise-collectie.

Eigen label voor Ghesquière?
De geruchtenmolen rondom voormalig Balenciaga-ontwerper Nicolas Ghesquière draait stellig door. Verschillende investeerders dienen zich aan bij de Spanjaard, allemaal willen ze wel met hem in zee zodat hij onder eigen naam een label op kan zetten.

Onder die investeerdersgroepen bevinden zich het Chinese Li & Fung en ook Het bekende LVMH, een zwaargewicht waaronder ook al merken als Kenzo, Céline, Louis Vuitton en Fendi vallen. Ook Renzo Rosso, eigenaar van het concern ‘Only the brave’ zou contact hebben gezocht met Ghesquière. Rosso is momenteel al eigenaar van onder andere Viktor & Rolf, Maison Martin Margiela en Diesel.

Van Nicolas Ghesquière zelf hoort niemand iets. Zeker is wel dat de modewereld niet kan wachten tot de ontwerper gaat beginnen met zijn eigen label. Momenteel hangt de laatste collectie die hij voor Balenciaga ontwierp in de winkels.

Baby in de buik
Een nieuwe trend lijkt te zijn geboren. Nadat er jarenlang honderden bekende vrouwen op de covers stonden met een blote zwangere buik, is het nu de beurt aan topmodellen om zich zwanger en wel vast te laten leggen. Modebladen kiezen massaal voor een model met een baby in de buik.

Zo stond de Nederlandse Ymre Stiekema al zwanger op de cover van de Nederlandse Vogue. Dat was voor het septembernummer, voor de april-editie is ze in het blad te zien samen met haar pasgeboren dochter.

Ook Lara Stone laat haar dikke buik niet in de weg zitten. Voor i-D Magazine ging ze zelfs zwanger uit de kleren. Hoewel haar coverfoto niets van haar zwangerschap laat zien, tonen de foto’s binnenin het blad een rondborstige Lara. Welk model is de volgende zwangere dame op de cover van een modeblad?