TOP

Mannenmodeshows Amsterdam Fashion Week juli 2015 [video] *

Tijdens de zomereditie van de Amsterdam Fashion Week toonden ook een aantal jonge mannenmodemerken hun collecties. Wat waren de sterkste shows?

In aanloop naar de zomereditie van Amsterdam Fashion Week was er behoorlijk wat kritiek op de organisatie. De focus zou te veel liggen op commerciële belangen en de fashion week zou te weinig een platform bieden aan aanstormend talent. Na wat last-minute veranderingen in het programma was het uiteindelijk toch nog een aardig geheel, met vooral in de mannenmode de sterkste collecties. Een overzicht van de beste mannenmodeshows:

Futura

Met zijn tweede collectie liet Anne Bosman van Futura zien dat hij doorzet in zijn lijn van cleane, minimalistische looks. Ook stak hij corduroy letterlijk in een nieuw jasje door het in een bikerjacket achtig model en de kleuren felroze, mintgroen (een trendkleur voor zomer 2016) en kobaltblauw toe te passen.

Mayn

De beste nieuwkomer is de van oorsprong Kroatische designer Maja Podrug van Mayn. Mooie, soepele materialen, slanke snits en cleane looks: Mayn zou prima naast een Alexander Wang of Helmut Lang kunnen hangen.

Jonathan Christopher

In slechts twee maanden tijd moest Jonathan Christopher een collectie voor fashion week in elkaar zetten. Het resultaat is misschien niet het meest verrassende dat Christopher ooit heeft gemaakt, maar met zijn postapocalyptische en op Aziatische workwear geïnspireerde collectie laat hij wel weer zien een meester te zijn in snits en stofbewerking. Vooral de oneindige mogelijkheden van denim blijven Christopher boeien.

Franzel

“In Gold We Trust” is de slogan van Franzel Amsterdam en in deze show wordt dat weer overduidelijk dankzij de opvallende sieraden van Marlous van der Toorn. Gouden grills, body chains en rijen oorbellen: voor Franzel kan het niet opzichtig genoeg zijn. De kleding zelf is juist vrij minimalistisch, alleen in zwart en wit, gecombineerd met sneakers. Rappers Kempi en Jebroer liepen ook mee en vertegenwoordigden de Franzel-man: street smart met veel swag.