TOP

Mannenmode uit Kopenhagen: grunge en meer edgy najaarslooks

Grunge beleeft een opvallende revival. Mannenmode mag - als het aan de ontwerpers van de Copenhagen Fashion Week ligt - in de herfst-winter van 2023-2024 best voorzien zijn van een rauw en rebels randje.

Foto’s: Copenhagen Fashion Week / James Cochrane

De nineties blijven ook komend najaar het modebeeld beïnvloeden. Met grunge als meest veelbelovende trend, gezien de toenemende vraag naar ‘sleazy grunge outfits’. Modemarktplaats Depop zag de zoekopdrachten voor deze items eind vorig jaar al toenemen met maar liefst 176 procent. De kans is dus groot dat we de nonchalante looks van de Kopenhagen Fashion Week met onder meer T-shirts over shirts met lange mouwen, baggy jeans, skate- en cargobroeken, oversized truien, ruitshirts én compleet met geblondeerde of gekleurde Kurt Cobain-kapsels later dit jaar zeker gaan terugzien. 

Tie-dye

De veelal Scandinavische ontwerpers zien sowieso komend najaar mannen graag in uitgesproken outfits. Leer is een populair materiaal, de (puffer)jacks mogen flink volumineus zijn, expressieve tie-dye-prints zijn populair en ook hier wordt geflirt met vrouwelijke vormen. 

Kijk mee naar de meest opvallende stijlen en inspirerende looks op straat:

(Di)vision

Wood Wood

Iso.Poetism by Tobias Birk Nielsen

Stamm

Holzweiler

Henrik Vibskov

P.L.N.

Street style