TOP

Maffe Marathon veiling levert €14.800 op

De Maffe Marathon van de Bijenkorf bestond niet alleen uit hoge kortingen op het assortiment, maar ook uit een veiling van schilderijen. Kunstenaar Henk Veen maakte samen met bekende Nederlanders een aantal kunstwerken die afgelopen maandag werden geveild. De opbrengst bedroeg €14.800, wat is gedoneerd aan de Johan Cruyff Foundation

De Maffe Marathon werd op 13 april beëindigd door een veiling in de Lichthal van de Bijenkorf in Amsterdam. De schilderijen zijn gemaakt door kunstenaar Henk Veen in samenwerking met bekende Nederlanders, waaronder Bart Chabot, Rob Bolland, Jules Deelder, Najib Amhali, Humberto Tan, rapper Rocks van rapgroep THC en Johan Cruijff.

Het schilderij dat Johan Cruijf en Henk Veen samen hebben geschilderd bracht het hoogste bedrag op tijdens de veiling. Dit werk is ook te zien op de cd-singlecover van rapgroep THC, die zij speciaal maakten ter ondersteuning van het  Cruyff Foundation-project. 

Er zijn nog een aantal schilderijen te koop. Alle opbrengsten worden volledig overgemaakt naar de non-profit organisatie Cruijf Foundation. Deze stichting is in 1997 door Johan Cruyff opgericht om het geestelijk en lichamelijk welzijn van kinderen en jongeren te bevorderen.  Bijzondere aandacht heeft hij, en dus ook de Foundation, voor gehandicapte en minder kansrijke jongeren, omdat juist voor hen sport en spel van groot belang is.