TOP

Maatpakkenmerk L’Atelier lanceert vrouwenlabel


Smokings en maatpakken: het in 2016 opgerichte maatpakkenmerk L’Atelier maakt ze nu ook voor vrouwen onder de naam L’Atelier Coco.

Madeleine Stals, initiatiefnemer van L’Atelier Coco, zegt hierover in het persbericht: ‘L’Atelier Coco is er voor vrouwen die zich uniek, elegant, comfortabel en sterk willen voelen in hun dagelijkse outfit. Tailoring kan echt een stuk minder stijf en braaf. ‘Breaking boundaries of traditional tailoring’ is de visie van L’Atelier maar geldt net zo hard voor z’n rebelse zus. Je stapt hier binnen voor lossere stijlcombinaties. Uiteraard voor een mooi pak maar vergeet de essentials niet: een los jasje of een broek. Het mooiste is dat je het helemaal zelf samenstelt: van stof tot knopen, wel of geen omslag, revers en voering.’

De pakken worden op maat en naar wens van de consument gemaakt: van de keuze van de stof tot de bepaling van de pasvorm en details. Basismaterialen zijn velvet, zijde of wol in diverse kleuren. De productie van een tailormade pak duurt rond de 4 tot 6 weken. De prijzen van een pak variëren tussen de 499 euro en 1199 euro.