TOP

Lyle&Scott opent winkel in Amsterdam, zusterbedrijf Neckermann.com op de fles en Mall of the Netherlands lanceert The Gallery

Het Schotse merk Lyle&Scott heeft een nieuwe winkel geopend, Mall of the Netherlands lanceert The Gallery en er is wederom een zusterbedrijf van Neckermann.com failliet. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 14 november.

Zusterbedrijf Neckermann.com failliet

Webwinkel D5Avenue uit Naarden is failliet, dat is een zusterbedrijf van de noodlijdende webshop Neckermann.com. Dat meldt RTLZ op zijn website. D5Avenue, gevestigd in Naarden, is eigendom van de broers Joop en Ronald Steenbergen. Daarmee is opnieuw een zusterbedrijf van de kwakkelende online shop Neckermann.com over de kop gegaan. Als curator is Seerp Gratama aangesteld. Gratama werkte de afgelopen jaren ook aan de faillissementen van de groothandel en winkelketen van de broers Steenbergen. Vorige maand meldde RTL Z dat de curator de broers voor de rechter wil slepen met een schadeclaim, die in de miljoenen kan lopen. Over dit nieuwste faillissement kan Gratama nog niets zeggen over onder meer de oorzaken:  “Ik heb al wel contact gehad met de bestuurder en de andere betrokkenen, zoals de Belastingdienst. Ook weet ik nog niet of er andere faillissementen zitten aan te komen.” De website is uit de lucht. De website van Neckermann.com bestaat nog wel, maar klanten kunnen er al weken geen bestellingen meer plaatsen.

Derde winkel voor Lyle&Scott in Nederland

Het Schotse premiumlabel Lyle&Scott heeft zijn derde winkel geopend in ons land. De nieuwste vestiging zit in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, zo staat te lezen op het Instagramaccount van het merk. In augustus 2018 ging de eerste winkel open, aan de Meent in Rotterdam, gevolgd door een zaak in Hoog Catharijne in Utrecht november dat jaar. Er staan meer winkelopeningen op de planning, maar in welke steden die komen wil vertegenwoordiger van het merk in Nederland, Milco Schermer niet zeggen. “Dat houden we nog even voor ons. Die informatie geven we altijd vlak voor de opening van een winkel prijs.”

Nederlandse ontwerper Josephus Thimister overleden

De Nederlandse ontwerper Josephus Thimister en voormalig artistiek directeur van Balenciaga, is op 57-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Fashionnetwork. Thimister werkte van 1991 tot 1997 voor de luxe confectielijnen van Balenciaga. Bij dit modehuis zou hij zijn stempel hebben gedrukt door – zo omschrijft het Franse Fashion Dictionary het – ‘zijn minimalistische stijl en geweldige vaardigheden in het moderniseren van het imago van het huis’. Thimister werd geboren in Maastricht in 1962 en studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, voordat hij bij Karl Lagerfeld en Jean Patou werkte in het Huis van Patou in Parijs. In 2005 werd hij hoofdontwerper bij het Franse luxe schoenenlabel Charles Jourdan. Hij richtte zijn eigen modehuis op dat hij echter in 2010 moest sluiten wegens gebrek aan investeringen.

Mall of the Netherlands lanceert nieuw concept ‘The Gallery’

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam heeft een nieuw concept gelanceerd: The Gallery. The Gallery, dat is gecreëerd in samenwerking met James Veenhoff (oprichter van Amsterdam International Fashion Week en House of Denim), moet binnen dit mega-shoppingcentre het epicentrum zijn van innovatieve en creatieve ‘on-trend’ producten, zo staat in het persbericht. The Gallery wordt 3000 vierkante meter groot, er komen 17 boetieks en lifestylewinkels en 3 bijzondere pop-up store concepten. Onder meer de Nederlandse labels Distrikt, Hutspot, Ace & Tate en 10Days zijn er straks te vinden. Ook Hugo Boss heeft getekend voor een winkel en voegt zich hiermee bij merken als Hunkemöller, Scotch & Soda, Timberland en Nelson Premium. Verder komen er retailers als Anna van Toor, Paagman, The Sting / Costes, Calzedonia, Intimissimi, Asics, Clarks alsmede ‘s werelds grootste modebedrijf Inditex dat winkels opent van Zara, Bershka, Pull & Bear en Stradivarius.