TOP

Lowe Alpine slaat opnieuw handen ineen met BvdGf

Lowe Alpine is na de succesvolle sponsoring van de Kilimanjaro-challenge van 2008 opnieuw een samenwerking aangegaan met de Bas van de Goor Foundation.

In 2010 daagt de Bas van de Goor Foundation (BvdGf) in de Atlas Diabetes Challenge twaalf zeer diverse mensen met diabetes type 2 uit voor het sportieve hoogtepunt van hun leven. In het najaar zullen ze proberen de 4.167 meter hoge top van de Jbel Toubkal in het Atlasgebergte van Marokko te beklimmen. Dit project heeft als doel aan te tonen dat mensen met diabetes type 2 (nog steeds) topprestaties kunnen neerzetten. Een team van medische experts zal de klimmers begeleiden en voert verschillende wetenschappelijke onderzoeken uit naar de invloed van beweging op het leven van mensen met diabeter type 2.

Gezamenlijke missie

Door het organiseren van evenementen als deze Atlas Diabetes Challenge wil de Bas van de Goor Foundation het dagelijks leven en het toekomstperspectief van mensen met diabetes type 2 in positieve zin veranderen. De BvdGf heeft als missie om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen door middel van sport. Lowe Alpine sponsort dit soort projecten met materialen en kennis.