TOP

Louis Vuitton haalt woede Russen op de hals

De Russen zijn boos op het Franse modemerk Louis Vuitton. Vlakbij de laatste rustplaats van Lenin in Moskou heeft het merk een enorme koffer neergezet. Nu wordt het bouwwerk afgebroken.

De Louis Vuitton-koffer is 9 meter hoog en 30 meter lang en staat op het Rode Plein in Moskou, dat door vele Russen als heilige grond wordt gezien. De koffer is ter gelegenheid van het 120-jarige bestaan van het warenhuis Gum geplaatst. Maar door de ophef heeft het warenhuis opdracht gegeven om het bouwwerk af te breken.

Obsceen
De koffer maakt vooral veel communistische politici kwaad. De koffer wordt onder andere ‘obsceen’ genoemd. Eén politieke partij is van plan om de politie in te schakelen om te onderzoeken hoe Louis Vuitton toestemming heeft gekregen om de koffer daar te plaatsen.

Een Russische politicus: “Het Rode Plein is een heilige plaats voor het Russische parlement. Symbolen zoals het plein en het Kremlin mogen niet gebagatelliseerd of gekleineerd worden aangezien de toekomst van onze regering ervan afhangt.’’

Expositie
In de gigantische koffer zou een expositie komen die het verhaal verteld van 25 beroemde persoonlijkheden die op reis gingen met een Louis Vuitton koffer. Hij zou vrijdag 29 november geopend worden. Wat er met de expositie gaat gebeuren is onduidelijk.