TOP

Lois Jeans lanceert vernieuwde mannenlijn

Lois Jeans introduceert dit seizoen de vernieuwde mannenmodecollectie. Een lijn die is geïnspireerd op de jaren ’70 en de Spaanse roots.

De vernieuwde mannenmodelijn Lois Hombres bestaat uit tijdloze essentials en richt zich op klassieke,  maar eigentijdse stijlen, meldt het merk in een persbericht. Jeans wordt gecombineerd met chique stukken in gebroken witte tinten tot kasjmierblauwe details en zwarte contrasten. Voor het gevoel van de jaren ’70 waarin Lois Jeans mateloos populair was,en de Spaanse esthetiek zijn stoffen gebruikt zoals linnen en corduroy.

Charming en sexy

Het Spaanse label kondigde al enkele jaren geleden aan zich te willen focussen op de ontwikkeling van de mannenlijn door onder meer logo-shirts en drukke prints te verruilen voor goede sweats en een aantal statement pieces per seizoen toete voegen. “Wij zijn achter de schermen erg veel bezig geweest met de mannencollectie”, vertelt Arthur van Rongen, mede-eigenaar en creatief directeur. “Wij vonden het erg belangrijk om eerst de focus te leggen op het creëren van de Lois Man: wie is hij, hoe ziet hij eruit, wat doet hij in zijn dagelijks leven. De echte Lois man is mediterraans, stylish, charming en sexy maar altijd effortless en natuurlijk. In de huidige mannenmode zagen wij geen trends waar wij met Lois wilden inspringen, en kunnen met trots zeggen dat wij deze trend nu zelf hebben gemaakt.”

Casa Lois

Naast de herintroductie van de Lois Hombres, opent het merk ook een winkel in Milaan,in de wijk Brera: Casa Lois número. De eerste Casa Lois is gevestigd in de Amsterdamse Gerard Doustraat. Het concept van de Milanese winkel is evenals de Nederlandse zaak gebaseerd op de idyllische geïnspireerd op de Spaanse finca.

Spaanse familie

Lois Jeans is in 1962 opgericht door Spaanse familie Sáez Merino. was in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw helemaal hot op de Nederlandse markt. In 2008 moest het label uiteindelijk faillissement aanvragen en daarna volgden een aantal moeizame jaren. Er is door verschillende partijen geprobeerd het jeansmerk door te starten, maar een succesvol nieuwe start maakte pas toen in 2014 Los Hermanos Azules de licentiehouder werd. In 2017 werd de eerste brandstore geopend in de Amsterdamse Pijp, dat vorig jaar werd omgedoopt tot Casa Lois.

Beeld: Lois Jeans