TOP

Lief! Lifestyle maakte al twee jaar verlies

De bank van Lief! Lifestyle, ABN Amro, maakte zich in september 2014 ook al grote zorgen over de financiële situatie en continuïteit van het bedrijf. In 2013 en 2014 leed het bedrijf al verlies.

In 2013 boekte Lief! Lifestyle een verlies van zo’n 277.000 euro, een jaar later kwam het verlies uit op 1,14 miljoen euro. ABN Amro maakte zich zorgen: de huisbank besloot de dag voor kerst het krediet op te zeggen en aanspraak te maken op de schuld van 2,9 miljoen euro. Dat blijkt uit het surseanceverslag van curator Jeroen Princen van advocatenkantoor Ploum Lodder Princen.

Reorganisatie

Ook met de omzet van Lief! ging het niet best: die liep af van 8,4 miljoen euro in 2012 naar 7,2 miljoen euro in 2014. Ceo John van den Herik en cfo Barend Klein bevestigen dat de groothandel en de verkoop van kleding via eigen winkels en verkooppunten al een tijd verliesgevend was. Om deze reden besloten ze een reorganisatie door te voeren: de detailhandel, internetverkoop en groothandelsactiviteiten moesten worden uitbesteed. Lief! wilde zich beperken tot het ontwikkelen van het merk en het uitgeven van licenties.

Kids Fashion Group

Om deze plannen uit te voeren zocht het bedrijf naar potentiële investeerders, maar die liepen op niets uit. Daarop vroeg Lief! Lifestyle surceance van betaling aan. Vervolgens kreeg het Duitse kindermodebedrijf Kids Fashion Group het merk in handen. Zij continueren de retail, wholesale, online verkoop en de logistiek. Ook is het bedrijf al begonnen met de productie en distributie van de licenties van de kledingcollecties. Het is nog onbekend hoeveel er voor de overname is betaald.

Winkels

De oprichters, John van den Herik en Yvonne Woudstra blijven bij Lief! Lifestyle betrokken. De opslagruimte en conceptstore in Sliedrecht en de outlet in Bataviastad in Lelystad blijven open. Ook het hoofdkantoor in Molenaarsgraaf blijft bestaan De winkels in Alkmaar, Breda, Den Bosch en Roermond zijn gesloten of doen op korte termijn de deuren dicht.