TOP

Licentie Gaastra Footwear Europe naar Star Collections bv

Star Collections bv verzorgt per 1 oktober 2014 via dochteronderneming Newport Footwear bv het design en de distributie van Gaastra Footwear in Europa.

Sinds 2011 was Gaastra International Sportswear bv zelf verantwoordelijk voor het design en de distributie van Gaastra Footwear. Maar het lifestylemerk wil zich de komende jaren meer gaan toespitsen op haar kernactiviteiten.

Ben Kolff, chief commercial officer van McGregor Fashion Group, de eigenaar van Gaastra: “Een van de strategische beslissingen die wij onlangs hebben genomen is om bepaalde categorieën via een licentie op de markt te brengen met de hulp van specialisten. In Star Collections bv  hebben wij voor de schoenencollectie een specialistische partij gevonden. Star Collections heeft reeds met een aantal andere schoenenmerken bewezen commerciële en krachtige collecties te kunnen neerzetten, die recht doen aan het DNA van een merk. We zien deze nieuwe samenwerking dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Erwin Jaspers, general manager van Star Collections: “Wij zijn zeer verheugd met de bekendmaking van het ontwerpen en distribueren in licentie. Gaastra heeft een geweldige internationale uitstraling en heeft ook nog eens een Nederlandse achtergrond. Samen met de nautische roots van het merk vormen dit perfecte ingrediënten om een internationale collectie te gaan neerzetten die aantrekkelijk is voor zowel de retailer als de consument. Dit is een unieke kans en een avontuur waar wij met het hele team met zeer veel enthousiasme aan gaan beginnen.”

Uitlevering lente-zomer 2015
Alle sales teams en showrooms van Gaastra Footwear blijven nagenoeg ongewijzigd.  De uitlevering van de Gaastra Footwear-collecties voor lente-zomer 2015 zal door Star Collections worden verzorgd.

Vanwege het verkrijgen van deze nieuwe licentie en de komst van een aantal medewerkers van Gaastra Footwear zal Star Collections naar een nieuw pand in Lijnden verhuizen.

Gaastra Footwear Women Breton 

Over Star Collections
Star Collections bv is eigenaar van de licenties  voor de merken: Björn Borg Footwear en Gaastra Footwear via verschillende dochterondernemingen. Star Collections is onderdeel van de Trend Design Group.

Over Gaastra
Gaastra is een internationaal nautisch lifestyle merk met performance en casual collecties voor heren, dames en kinderen. Het merk startte in 1897 als innovatieve zeilmakerij in Sneek en is nu onderdeel van McGregor Fashion Group bv.