TOP

Lezeressen modeblad Elle dol op schoenen

Uit een enquête die het Nederlandse modeblad Elle hield onder 1200 vrouwen, kwam naar voren dat de lezeressen dol zijn op schoenen.

Maarliefst 94 procent van de ondervraagde vrouwen geeft aan niet genoeg schoenen te hebben, terwijl de helft van de 1200 lezeressen tussen de twintig en vijftig paar in haar bezit heeft. De reden voor dit hoge aantal is volgens Elle het koopgemak van schoenen. Ze kunnen snel en zonder pashokje worden gekocht en bieden bovendien troost en zelfvertrouwen aan een vrouw.

Meer en duurdere schoenen
Verder valt op uit het onderzoek dat Elle-lezeressen veel meer geld uitgeven aan schoenen dan het landelijk gemiddelde van 199 euro per jaar. Dat bedrag is gemiddeld verdeel over vier paar schoenen. De ondervraagden geven per paar tussen de 200 en 400 euro uit.

Hogere hakken
Niet alleen het aankoopbedrag ligt bij de lezeressen van Elle hoger, datzelfde geldt ook voor de hak. Bijna de helft van hen loopt op hakken van acht tot twaalf centimeter. Het landelijk gemiddelde ligt op drie tot zes centimeter. Een kwart van de Elle-lezeressen bezit schoenen met een hak die hoger is dan twaalf centimeter.

Schoenenspecial
Elle voerde de enquete uit naar aanleiding van Elle april, die het thema ‘schoenen’ draagt. De schoenenspecial brengt volgens het blad een ode aan de voetversierders.